De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘LG V30 krijgt geen tweede scherm, maar enkel oled-scherm’

Thomas Haenen
30 juni 2017, 10:30
2 min leestijd
‘LG V30 krijgt geen tweede scherm, maar enkel oled-scherm’

De LG V30 krijgt géén tweede scherm, in tegenstelling tot eerdere toestellen in de LG V-serie. Volgens bronnen heeft LG een andere oplossing bedacht.

Lees verder na de advertentie.

LG V30-scherm: oled zonder extra

LG’s volgende vlaggenschip moet het doen met een enkel scherm, zo meldt XDA-Developers. De LG V30 wordt naar verwacht eind augustus officieel onthuld maar moet het doen zonder de kenmerkende feature van zijn voorgangers. De fabrikant stapt namelijk over van een lcd- naar oled-scherm, en dat biedt ruimte voor andere oplossingen.

De LG V10 en V20 beschikten beide nog over een klein tweede scherm voor notificaties en snelkoppelingen. Dat zorgde op papier voor accubesparing. Je kon namelijk snel even het kleine (en dus energiezuinige) secundaire scherm checken bij een binnenkomend bericht. In de praktijk bleek het echter vooral een gimmick, omdat het extra scherm maar weinig benut werd door andere apps.

LG V30-scherm

Energiezuiniger

Met een oled-scherm in de V30 zou LG dezelfde functionaliteit kunnen bieden, zonder het toestel van een los extra scherm te voorzien. Een oled-beeldscherm kan namelijk deels in- en uitgeschakeld worden. Als er enkel op de bovenste helft van het scherm iets in beeld verschijnt, verbruikt de onderste helft dus geen stroom. Dat is anders dan bij lcd, waar het scherm altijd volledig aan of uit staat.

Volgens bronnen beschikt de V30 – net als de LG G6 – over een voorkantvullend beeldscherm. Dat betekent dat er nagenoeg geen randen om het scherm zitten. Dat is een stuk makkelijker te doen als er niet twee maar één displays op het toestel zitten. Eerder werd er nog gespeculeerd over een uitschuifbaar tweede scherm, maar dat concept lijkt te zijn geschrapt.

De LG V30 wordt waarschijnlijk eind augustus gepresenteerd in Berlijn, in aanloop naar de IFA-technologiebeurs. Dat suggereert dat het toestel dit jaar wel een Europese release krijgt. Zijn voorganger, de V20, werd enkel in de Verenigde Staten en Zuid-Korea uitgebracht. De V30 zou daarnaast over een Snapdragon 835-chip en Android 8.0 beschikken.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V10
LG V10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu