Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

LG belooft nieuwe V30-variant met slimme camera en AI-verbeteringen

Thomas Haenen
13 februari 2018, 9:33
2 min leestijd
LG belooft nieuwe V30-variant met slimme camera en AI-verbeteringen

Eind deze maand wordt een nieuwe versie van de LG V30 aangekondigd, zo heeft de fabrikant laten weten. Deze variant biedt onder andere een verbeterde camera met kunstmatige intelligentie.

Lees verder na de advertentie.

LG V30s camera-app krijgt AI-features

Het nieuwe toestel wordt eind februari gepresenteerd op het Mobile World Congress. Veel details geeft het bedrijf nog niet, behalve dat het om een ‘2018-versie van de LG V30‘ gaat. Als we eerdere geruchten mogen geloven, gaat het toestel de ‘LG V30s’ heten.

Deze V30s biedt vooral verbeteringen op het gebied van kunstmatige intelligentie, zo laat LG weten. AI wordt een belangrijk onderdeel van verschillende apps, waaronder de camera. Het toestel kan automatisch herkennen wat je fotografeert, van dieren tot bloemen tot eten, en past de instellingen daar automatisch op aan. Zo wordt een bord eten warmer belicht, terwijl een foto van bewegende beesten vooral snel moet worden gemaakt.

LG V30s camera-app

LG is niet het eerste bedrijf dat pocht over een camera-app met kunstmatige intelligentie. Onder andere de Google Pixel 2 en Huawei Mate 10 Pro bieden soortgelijke functies. Daarnaast krijgt de V30s stemgestuurde kunstmatige intelligentie. LG zegt dat het toestel 32 stemcommando’s heeft, die je kan roepen om apps te openen en door menu’s te bladeren. Zo kun je bijvoorbeeld de panorama-optie openen in de camera-app, of een filter aan je foto’s toevoegen. Deze optie komt naast de Google Assistant, die ook standaard al op de nieuwe V30 staat.

Kort na LG V30

Het is een opmerkelijke stap van LG, omdat de gewone V30 pas sinds kort in Nederland verkrijgbaar is. Het toestel werd hier begin januari uitgebracht en is dus nauwelijks twee maanden oud als er een opvolger verschijnt. Bovendien loopt de huidige V30 nog steeds op Android Nougat en is onduidelijk wanneer in Nederland een Android Oreo-update verschijnt.

Wanner de nieuwe LG V30 precies in de winkels ligt, is ook onbekend. De V30 werd in september aangekondigd, maar was uiteindelijk pas vier maanden later verkrijgbaar. Meer weten? Check de uitgebreide LG V30 review.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V30
LG V30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu