De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG brengt nieuwe versie V30 niet uit in Nederland

Thomas Haenen
14 februari 2018, 16:29
2 min leestijd
Exclusief
LG brengt nieuwe versie V30 niet uit in Nederland

LG’s volgende vlaggenschip verschijnt niet in Nederland. Het bedrijf brengt binnenkort een verbeterde versie van de V30 uit, maar heeft geen plannen om die hier uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Geen release nieuwe LG V30 in Nederland

Het nieuwe model van de LG V30 wordt niet in de Benelux uitgebracht, zo bevestigt een woordvoerder van LG Benelux tegenover Android Planet. Officieel wordt de smartphone pas eind februari onthuld, maar het bedrijf gaf eerder deze week al de eerste details vrij over de kunstmatige intelligentie in het toestel. Verdere details over het toestel zijn er nog niet, maar het lijkt er in ieder geval op dat de V30-variant straks slechts in een select aantal landen wordt verkocht.

Heel verrassend is dat niet. De gewone versie van de LG V30 is hier pas sinds kort te koop. De smartphone werd in september aangekondigd, maar bereikte hier pas eind december de winkels. Op moment van schrijven is tevens nog geen Android 8.0 (Oreo)-update voor het toestel beschikbaar.

LG V30s camera-app

Focus op kunstmatige intelligentie

Het nieuwe toestel, dat waarschijnlijk de V30s gaat heten, biedt vooral verbeteringen op het gebied van kunstmatige intelligentie. AI wordt een belangrijk onderdeel van verschillende apps, waaronder de camera.

Het toestel kan automatisch herkennen wat je fotografeert, van dieren tot bloemen tot eten, en past de instellingen daar automatisch op aan. Zo wordt een bord eten warmer belicht, terwijl een foto van bewegende beesten vooral snel moet worden gemaakt.

Daarnaast krijgt de V30s stemgestuurde kunstmatige intelligentie. LG zegt dat het toestel 32 stemcommando’s heeft, die je kan roepen om apps te openen en door menu’s te bladeren. Zo kun je bijvoorbeeld de panorama-optie openen in de camera-app, of een filter aan je foto’s toevoegen. Deze optie komt naast de Google Assistant, die ook standaard al op de nieuwe V30 staat. Wat voor verbeteringen het bedrijf verder gepland heeft, wordt eind februari bekendgemaakt.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V30
LG V30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu