De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: LG onthult eind deze maand V30s met AI-camera

Michel van 't Klaphek
9 februari 2018, 20:26
2 min leestijd
Gerucht: LG onthult eind deze maand V30s met AI-camera

Eind deze maand wordt de LG V30s gepresenteerd. Dit nieuwe vlaggenschip krijgt een speciale AI-camera en maar liefst 256GB aan opslagcapaciteit.

Lees verder na de advertentie.

‘LG V30s onthulling vindt deze maand plaats’

Volgens de Koreaanse website ETNews kondigt LG eind februari tijdens het Mobile World Congress een nieuwe variant van de LG V30 aan. Deze V30s is qua ontwerp identiek aan zijn voorganger, maar beschikt over een nieuwe cameramodule met AI-mogelijkheden: LG Lens. Daarnaast is de opslagcapaciteit vermoedelijk opgeschroefd. Waar het huidige model 64GB opslag heeft, krijgt de V30s respectievelijk 256GB.

LG V30 review

Niet alleen de opslagcapaciteit wordt opgekrikt, ook het prijskaartje valt vermoedelijk hoger uit. Daar waar de V30 bij introductie bijna 800 dollar kostte, heeft de V30s een adviesprijs van ruim 900 dollar. Daarbij zijn telefoons in Nederland doorgaans duurder dan in de VS, vanwege belastingen. Zo kostte de V30 bij verschijning 899 euro.

→ Meer weten over de V30? Check de uitgebreide LG V30 review!

Direct vertalen met LG Lens

LG Lens is de eerste camera van de fabrikant met AI-mogelijkheden. Artificial intelligence staat voor kunstmatige intelligentie en houdt in de basis in dat techniek steeds ‘slimmer’ wordt. De nieuwe camera zou bijvoorbeeld direct teksten kunnen vertalen. Ook herkent hij objecten en voorwerpen. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens een museumbezoek op een fraai schilderij stuit, zoekt je telefoon automatisch aanvullende informatie. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera op het object te richten.

LG is niet de enige fabrikant die zich met cameraprestaties wil onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Ook Samsung heeft de nodige aandacht besteedt aan de camera van haar nieuwste vlaggenschepen: de Galaxy S9 en S9 Plus. De teaser voor de presentatie op 25 februari legt immers de nadruk op een verbeterde camera.

Eerste vlaggenschip na koerswijziging

Eind vorig jaar maakte LG bekend minder vaak nieuwe telefoons uit te brengen. Men volgt niet langer de updatecyclus van andere fabrikanten, maar voert zijn eigen koers. De directeur van de mobiele divisie zei hierover: “We brengen voortaan alleen nieuwe telefoons uit wanneer het nodig is.” Ook zei hij dat het bedrijf meerdere varianten van bestaande toestellen gaat uitbrengen. De LG V30s past dus precies binnen deze gewijzigde strategie.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de LG V30s? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V30
LG V30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu