Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘LG V40 krijgt vijf camera’s en vestigt record’

Michel van 't Klaphek
26 juni 2018, 20:27
1 min leestijd
‘LG V40 krijgt vijf camera’s en vestigt record’

De LG V40 gaat een record vestigen en krijgt maar liefst vijf camera’s. Het is nog niet helemaal duidelijk wat het bedrijf met al deze lenzen van plan is, al zou de V40 ook beschikken over verbeterde gezichtsherkenning.

Lees verder na de advertentie.

LG V40 camera: maar liefst vijf stuks aanwezig

Dat zegt Android Police op basis van een anonieme, maar goed ingevoerde bron. De website meldt dat LG druk bezig is met een opvolger voor de V30, en is op de hoogte van de eerste specificaties.

Opmerkelijk genoeg krijgt de LG V40 vijf camera’s: twee aan de voorkant, en drie aan de achterkant. Dit is de eerste smartphone met zoveel cameralenzen. De twee sensoren aan de voorkant beschikken over een gezichtsontgrendelingsfunctie en kunnen een gedetailleerde map van je hoofd maken.

LG G7 ThinQ review

Aan de achterkant krijgen we drie camera’s, net zoals bij de Huawei P20 Pro. Eén van die sensoren beschikt over een groothoeklens, waardoor je bijvoorbeeld brede foto’s van landschappen kunt maken. Ook kun je aan de slag met het bokeh-effect. Hierbij stelt de camera scherp op een persoon of object, terwijl de achtergrond wazig wordt.

Vertrouwd design

Verder lijkt het toestel grotendeels op de LG G7 ThinQ. Dit betekent dat hij een notch krijgt aan de bovenkant van het vrijwel randloze scherm, met een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Ook is de speciale Google Assistant-knop aanwezig en wordt het toestel uitgerust met hoogwaardige speakers. Een Snapdragon 845-processor stuurt het geheel aan. Het toestel komt vermoedelijk rond het einde van het jaar op de markt.

Lees ook: LG G7 ThinQ review: kunstmatige intelligentie als kunstgreep

Op de hoogte blijven van de LG V40? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of download de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu