Gloednieuwe LG V40 ThinQ staat achteraan met Android Pie-update
Wouter Nijsen

De LG V40 ThinQ komt begin februari uit in Nederland, maar als je besluit de smartphone te kopen moet je nog lang wachten op een Android Pie-update. Daarmee loopt LG ver achter op veel andere fabrikanten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android Pie laat nog even op zich wachten

LG staat niet bekend om zijn snelle Android-updates, maar voor (toekomstige) gebruikers van de V40 ThinQ is er wel erg slecht nieuws. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft een roadmap gepubliceerd op zijn officiële forum, die vervolgens door PhoneArena werd gedeeld.

LG laat weten dat de V40 ThinQ, een relatief nieuw toestel dat vanaf februari te koop is in Nederland, pas in het tweede kwartaal van 2019 een Android Pie-update krijgt. Dat zou betekenen dat het toestel ergens tussen april en juni wordt bijgewerkt, waarna het waarschijnlijk ook nog even duurt voordat de update in Nederland beschikbaar is.

LG V40 ThinQ release

Nog later in het jaar, tussen juli en september, wordt de oudere LG G6 pas van Android Pie voorzien. De update voor de G7 ThinQ moet dit kwartaal verschijnen, maar is op het moment van schrijven nog niet uitgebracht. Daarmee loopt LG ver achter op andere fabrikanten. OnePlus, Nokia, Samsung, Sony en zelfs Motorola hebben al een Pie-update uitgebracht voor één of meer telefoons, en werken de komende maanden nog meer toestellen bij.

Het is onduidelijk waarom LG zoveel tijd nodig heeft voor de updates: de definitieve versie van Android Pie is sinds augustus beschikbaar voor fabrikanten en de fabrikant opende vorig jaar zelfs een speciale divisie die voor snellere updates moet zorgen.

→ Dit is wanneer jouw Android-smartphone de Pie-update krijgt

Meer over de LG V40 ThinQ

Eerder deze week maakte LG bekend dat de V40 ThinQ vanaf volgende maand ook in Nederland te koop is. Het toestel draait op Android 8.1 (Oreo) en beschikt bovendien over de Snapdragon 845-chip. Dat is een vlotte processor, maar rond de release van de V40 ThinQ worden ook de nieuwe vlaggenschepen van andere fabrikanten aangekondigd. En die beschikken logischerwijs al over snellere hardware.

Wel uniek aan de V40 is dat de telefoon maar liefst vijf camera’s heeft: drie aan de achterkant en een dubbele frontcamera (8 + 5 megapixel). Achterop zit een primaire 12 megapixel-sensor met een diafragma van f/1.5 en optische beeldstabilisatie, een telelens om in te zoomen en een 16 megapixel-groothoeklens voor panoramafoto’s. Ook is de smartphone voorzien van een 6,4 inch-QHD-scherm (3120 bij 1440 pixels), 6GB RAM, 128GB opslag, 3300 mAh-accu met ondersteuning voor snel en draadloos opladen, een vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning en waterdichte behuizing.

De LG V40 ThinQ kost eigenlijk 899 euro, maar LG geeft bij de release direct 150 euro kassakorting. Daardoor betaal je straks 749 euro voor de smartphone.

Het laatste nieuws over LG

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.