De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit is de V50 ThinQ: de eerste 5G-smartphone van LG’

Erwin Vogelaar
17 februari 2019, 10:47
2 min leestijd
‘Dit is de V50 ThinQ: de eerste 5G-smartphone van LG’

De eerste 5G-smartphone van LG is gelekt. De LG V50 ThinQ wordt tijdens Mobile World Congress 2019 officieel onthuld, maar de eerste afbeelding toont het toestel alvast.

Lees verder na de advertentie.

LG V50 ThinQ afbeelding toont toestel

Over een ruime week vindt Mobile World Congress 2019 plaats en LG toont daar onder andere zijn 5G-toestel V50 ThinQ. Deze smartphone is nu alvast gelekt door beroepslekker Evan Blass. In dit geval gaat het om de versie die in de Verenigde Staten wordt uitgebracht bij provider Sprint. Het is nog onduidelijk of het toestel naar Nederland komt. Wij hebben namelijk nog geen 5G-netwerk.

Qua design lijkt de smartphone erg op voorganger LG V40 ThinQ. Ook gaat LG nog steeds voor een vingerafdrukscanner achterop het toestel. Dat terwijl veel moderne toestellen deze scanner wat subtieler wegwerken, zoals in een knop aan zijkant of zelfs onder het scherm.

LG V50 thinq afbeelding

Een opvallend verschil tussen de V40 en V50 is wel dat de camera’s aan de achterkant niet zorgen voor een bult. Het is nog onduidelijk of dit door betere camera-hardware komt, of dat LG kiest voor een iets dikker toestel.

Dat tweede lijkt waarschijnlijk. LG liet een maandje geleden namelijk al details over de 5G-telefoon los. Het toestel krijgt een flinke accu met een capaciteit van 4000 mAh. Daarnaast wordt het toestel aangedreven door een Snapdragon 855.

Vergeleken met de V40 krijgt het toestel ook een Vapor Chamber in plaats van een Heat Pipe. Dat is een nieuwe koelingsmethode waardoor de 5G-apparatuur niet te warm moet worden. De Vapor Chamber is duidelijk groter, waardoor de kans groeit dat het toestel inderdaad wat dikker is.

Naast deze 5G-smartphone toont LG tijdens Mobile World Congress mogelijk ook een toestel met twee schermen een meer traditionele LG G8.

Wat heb je aan 5G en wanneer komt het bij ons beschikbaar? Wij beantwoorden de belangrijkste vragen rond 5G in Nederland.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Evan Blass
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu