Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

LG Velvet komt naar Nederland voor 649 euro – Update

Michel van 't Klaphek
11 juni 2020, 15:44
2 min leestijd
LG Velvet komt naar Nederland voor 649 euro – Update

De LG Velvet komt in Nederland uit, zo laat LG Nederland weten aan Android Planet. Het toestel met ASMR-ondersteuning gaat 649 euro kosten en ligt begin juli in de schappen.

Update 11 juni 2020 15:08 uur:

Lees verder na de advertentie.

De LG Velvet komt in de eerste week van juli uit in Nederland voor 649 euro. Dat bevestigt Jeroen Peeters, Product Marketing Manager bij LG, tegenover Android Planet. Het toestel zal dan te bestellen zijn in de kleuren  wit, donkergrijs en groen. Deze adviesprijs valt mee, omdat het toestel in thuismarkt Zuid-Korea omgerekend zo’n 700 euro kost. Op welke specifieke datum de LG Velvet uitkomt, is nog niet bekend.

Origineel bericht van 8 juni 2020 14:14 uur:

Nederlandse LG Velvet release bevestigd

De LG Velvet werd begin mei onthuld en verscheen in eerste instantie alleen in Zuid-Korea, LG’s thuisbasis. Nu heeft de Nederlandse tak van het bedrijf richting ons bevestigd dat het toestel ook hier verschijnt. Jammer genoeg is er nog niets bekend over een specifieke releasedatum en prijskaartje. In Zuid-Korea kost het toestel omgerekend zo’n 700 euro.

Dat is een fikse prijs op basis van de specificaties. De LG Velvet wordt immers aangestuurd door een Snapdragon 765-chip. Deze processor zien we vooral bij smartphones in het middensegment, die honderden euro’s goedkoper zijn. De Velvet heeft drie camera’s op de achterkant, maar dat is tegenwoordig eigenlijk meer regel dan uitzondering voor toestellen in deze prijsklasse.

lg velvet officieel

Daartegenover heeft de Velvet wel enkele unieke functies aan boord, zoals de mogelijkheid om ASMR-video’s te maken. Dit soort filmpjes, waarbij zintuigen van kijkers geprikkeld worden via scherpe beeldopnamen en kraakheldere audio, zijn erg populair op YouTube. In de camera-app van de LG Velvet kun je zodoende een speciaal ASMR-filter aanzetten.

Verder heeft de LG Velvet een langwerpig 6,8 inch-beeldscherm met waterdruppelvormige notch. Deze biedt plaats aan de 16 megapixel-selfiecamera. De cameramodule op de achterkant biedt plaats aan drie camera’s: een 48 megapixel-hoofdsensor, 8 megapixel-groothoeklens en dieptesensor (5 megapixel). De forse 4300 mAh-accu beschikt over snelladen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de Nederlandse LG Velvet-release? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief, download de gratis Android Planet-app op je smartphone of bezoek onze site regelmatig. Wij houden het nieuws rondom de LG Velvet nauwlettend in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Velvet
LG Velvet

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu