Nieuwe vingerafdrukscanner van LG zit onder het scherm verstopt

Jarno Stinissen
2 mei 2016, 10:14
1 min leestijd
Nieuwe vingerafdrukscanner van LG zit onder het scherm verstopt

Een vingerafdrukscanner in een smartphone is  langzamerhand essentieel  geworden. Het grote verschil tussen de toptoestellen is vaak het bedrijf dat de scanner verwerkt. LG is bezig met een onzichtbaar vingerafdrukscanner, die onder het scherm zit verstopt.

Lees verder na de advertentie.

LG vingerafdrukscanner

LG Innotek, het ontwikkelaarsteam van LG, meldt  dat het een vingerafdrukscanner heeft gebouwd van 0,03 millimeter groot, die onder het scherm kan worden geplaatst. Dat laat het bedrijf weten aan de Korea Times. De vingerafdrukscanner heeft tot nu toe geen vaste plaats op alle Android-toestellen. De scanner zit bij de Galaxy S7 en nieuwe HTC 10 bijvoorbeeld aan de voorkant, terwijl Huawei met de P9 en LG met de G5 ervoor kozen om deze aan de achterkant te  plaatsen.

LG vingerafdrukscanner

Doordat de nieuwe sensor van LG zo klein is, hoeft er geen fysieke  knop meer aan de smartphone  toegevoegd te worden. De nieuwe vingerafdrukscanner moet volgens het bedrijf dezelfde functionaliteit bieden als de huidige vingerafdrukscanner.  Daarnaast  maakt de nieuwe techniek het  makkelijker  om smartphones van een stof- en waterbestendige behuizing te voorzien en een mooier afgerond design.

Of de nieuwe LG vingerafdrukscanner bij de opvolger van de G5 aanwezig zal zijn, is nog niet bekend. Wel laat een woordvoerder van LG weten dat het bedrijf in gesprek is met enkele bedrijven om de techniek te verwerken in smartphones, die voor het einde van 2016 nog op de markt verschijnen.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Korea Times
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu