LG Vu 3 aangekondigd: grote brede phablet met Jelly Bean

Redactie
23 september 2013, 11:36
1 min leestijd
LG Vu 3 aangekondigd: grote brede phablet met Jelly Bean
vu-3

LG heeft maandag de LG Vu 3 aangekondigd, de derde phablet in de Vu-reeks. Het is de eerste keer dat LG zijn Optimus-merk laat vallen. Daarom krijgt de phablet de naam LG Vu 3. He toestel is voorzien van een 5,2 inch-scherm dat erg breed is en een 4:3 aspectratio en schermresolutie van 1280 bij 960 pixels heeft. Normaliter hebben smartphones met grotere schermen een breedbeeld-formaat van 16:9.

Verder beschikt de LG Vu 3 over een 13 megapixel-camera, Snapdragon 800 quadcore-processor van Qualcomm en Android 4.2.2 (Jelly Bean). Een update naar Android 4.3 wordt hoogstwaarschijnlijk snel beschikbaar gemaakt. Ook is er een stylus aanwezig en biedt de LG-software enorm veel features, waaronder LG’s KnockOn-functie waarmee je de LG Vu 3 door middel van op het scherm te tikken kunt activeren.

Het brede scherm van de LG Vu 3 zorgt ervoor dat apps en content breder op het scherm worden weergegeven. Dit is een duidelijke keuze van LG die zich hiermee wil onderscheiden van concurrenten als Samsung, Huawei en Sony, die allemaal phablets op de markt brengen.

Lees verder na de advertentie.

LG Vu 3 prijs en beschikbaarheid

De LG Vu 3 is in Zuid-Korea vanaf 27 september verkrijgbaar. LG heeft nog niet gemeld of het toestel ook naar Nederland komt. Ook de prijs is nog onbekend. De vorige toestellen uit de VU-reeks waren wel in Europa verkrijgbaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu