Dit zijn de LG Watch Sport en Style, de eerste Android Wear 2.0-smartwatches

Thomas Haenen
8 februari 2017, 18:00
2 min leestijd
Dit zijn de LG Watch Sport en Style, de eerste Android Wear 2.0-smartwatches

Zojuist zijn de LG Watch Style en Watch Sport officieel gepresenteerd. Het zijn de eerste smartwatches met Android Wear 2.0. Er zijn voorlopig geen plannen om de horloges in Nederland uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

LG Watch Style en Watch Sport officieel

Beide smartwatches zijn volgens LG in samenwerking met Google ontwikkeld, en moeten de nieuwe functies van Android Wear 2.0 in de spotlights zetten. Zowel de LG Watch Style als de Watch Sport zijn al vanaf vrijdag 10 februari verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Volgens LG Benelux zijn er geen plannen om de twee smartwatches op korte termijn in Nederland uit te brengen.

LG’s smartwatches zijn de afgelopen weken en maanden al herhaaldelijk uitgelekt. De apparaten beschikken over vergelijkbare hardware maar verschillende designs. Waar de Watch Style een relatief compact instapmodel is, is de Watch Sport een krachtpatser met groter scherm en allerlei extra features. De adviesprijzen van beide apparaten zijn nog onbekend, maar eerdere geruchten spraken over zo’n 250 euro voor de Watch Style en 350 euro voor de Watch Sport.

LG Watch Sport officieel

LG Watch Sport: zelfstandigde krachtpatser

De LG Watch Sport is één van de eerste smartwatches die volledig zelfstandig kan functioneren. Hoewel de meeste slimme horloges een continue verbinding met je smartphone vereisen, heeft de Watch Sport alle sensoren en apparatuur zelf al aan boord. Zo beschikt deze smartwatch over 4G, gps en zelfs nfc. Zo kun je ook zonder smartphone op zak navigeren, informatie opzoeken en mobiel betalen. De Watch Sport is waterdicht en is voorzien van een 1,38 inch-scherm gemaakt van Gorilla Glass 3.

Met een dikte van 14,2 millimeter is de Watch Sport wel aan de lompe kant. Dat is dikker dan concurrenten als de Apple Watch en de Samsung Gear S3. Dat terwijl de Watch Sport accucapaciteit van 430 mAh ook weer niet uitzonderlijk groot is.

LG Watch Style officieel

LG Watch Style: stijlvol zonder fratsen

Heb je behoefte aan een wat simpeler model zonder fratsen, dan is er de Watch Style. Deze variant is voorzien van een kleiner 1,2 inch-scherm. Extra features als gps en 4G ontbreken, maar daar staat een focus op stijl tegenover. De Style is waterdicht, voorzien van een verwisselbaar bandje en verkrijgbaar in het zilver, titanium en roségoud.

De Watch Style is een stuk minder lomp dan de Sport, met een dikte van slechts 10,8 millimeter. Daar staat tegenover dat de accu flink gekrompen is: de capaciteit bedraagt slechts 240 mAh. LG geeft geen informatie over de verwachte accuduur maar vermoedelijk ligt die met een compacte batterij als deze niet heel hoog.

Beide smartwatches zijn voorzien van Android Wear 2.0, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem voor wearables. De grootste verbetering is dat wearables nu zelfstandiger kunnen werken. Zo is er een aparte Play Store-versie met apps die speciaal voor smartwatches ontwikkeld zijn. Ook is de stemgestuurde Google Assistant in beide smartwatches verwerkt, zodat je vele acties met je stem kunt uitvoeren.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu