‘Zo duur wordt de LG Watch Sport’

Thomas Haenen
2 februari 2017, 11:22
2 min leestijd
‘Zo duur wordt de LG Watch Sport’

De LG Watch Sport wordt één van de meest complete smartwatches tot nu toe, maar krijgt ook een stevige prijs mee. Volgens een nieuw lek bedraagt de LG Watch Sport prijs ruim 300 euro.

Lees verder na de advertentie.

LG Watch Sport prijs

De adviesprijs van de LG Watch Sport bedraagt 349 dollar, zo claimt het doorgaans betrouwbare Android Police. Het is nog onbekend hoeveel de smartwatch in Nederland gaat kosten, maar vermoedelijk ligt de prijs hier ook tussen de 300 en 400 euro.

De smartwatch wordt waarschijnlijk komende week officieel onthuld. Google presenteert op 9 februari de definitieve versie van Android Wear 2.0, tegelijkertijd met de eerste apparaten die het besturingssysteem voor wearables gebruiken. Die zijn door Google in samenwerking met LG ontwikkeld. Naast de LG Watch Sport staat er ook een Watch Style op de planning, die zo’n 100 dollar goedkoper is en een stukje kleiner.

lg watch style-afbeelding

De LG Watch Sport lijkt het vlaggenschip van Googles wearables te worden. Het apparaat is voorzien van alle mogelijke features, waaronder 4G-ondersteuning, gps, nfc en een hartslagscanner. Daarmee lijkt het één van de meest complete smartwatches tot nu toe te worden.

Android Wear 2.0

Al deze features moeten ervoor zorgen dat de Watch Sport zelfstandig gebruikt kan worden, ook als er geen smartphone in de buurt is. Dat is één van de speerpunten van Android Wear 2.0. De meeste wearables vereisen nu nog een continue verbinding met je mobiele telefoon om te werken. De nieuwe versie van Android Wear heeft echter apps die speciaal voor wearables gemaakt zijn waardoor het apparaat een stuk zelfstandiger werkt.

De Watch Sport beschikt over de benodigde hardware om de smartphoneverbinding haast helemaal overbodig te maken. De 4G-ondersteuning maakt overal verbinding met mobiel internet nodig, terwijl gps ervoor zorgt dat je altijd kunt navigeren. Zo kun je je smartwatch gebruiken om de weg te vinden, óf om accuraat je route vast te leggen tijdens een hardlooptraining. Nfc maakt het mogelijk om mobiel te betalen met je smartwatch.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu