Verkoop LG Watch Urbane 2 gestaakt vanwege hardwareproblemen

Gijs Ettes
24 november 2015, 9:50
2 min leestijd
Verkoop LG Watch Urbane 2 gestaakt vanwege hardwareproblemen

De verkoop van de LG Watch Urbane 2, de eerste Android Wear-smartwatch met 4G-ondersteuning, is gestaakt. Er is sprake van hardwareproblemen, waardoor de verdere uitrol  van het slimme horloge tot nader order is uitgesteld.

Lees verder na de advertentie.

LG Watch Urbane 2 verkoop stopgezet

Dat laat LG weten aan 9to5Google. Kopers van de LG Watch Urbane 2 hebben de mogelijkheid om het horloge terug te sturen en hun geld terug te krijgen. Vorige week startte de verkoop van de smartwatch in de VS, maar het apparaatje zou ook een Europese release krijgen. Of en wanneer die plaatsvindt, is vooralsnog onbekend. Ook is onduidelijk met welke hardwareproblemen de smartwatch te kampen heeft.

Update (24-11-2015):  LG laat  in een verklaring weten dat het horloge niet uit veiligheidsoverwegingen uit de winkels is gehaald, maar vanwege een onderdeel  dat de schermkwaliteit  kan verminderen en  de gebruikerservaring kan beïnvloeden.

“Vanwege de concurrentie en onze relaties met toeleveranciers zijn  we niet in de positie om de details van het probleem dat  heeft  geleid tot deze beslissing naar buiten te brengen. Wat we echter wel kunnen delen is dat het hardwareprobleem gerelateerd is aan het gebruik van een nieuw en geavanceerd onderdeel  dat nog nooit eerder in een wearable van LG is gebruikt. Tijdens intensieve tests is duidelijk geworden dat dit component  niet aan LGs kwaliteitsnormen voldoet en het mogelijk invloed heeft op de beeldkwaliteit en de levensduur van het apparaat”

Meer over de LG Watch Urbane 2

De LG Watch Urbane 2  is de eerste Android Wear-smartwatch met 4G-ondersteuning. Het horloge van LG werkt daardoor ook zonder smartphone en kan gebruikt worden om te bellen.  Het horloge is ook compatibel met iOS, al zitten daar de nodige beperkingen aan. Meer daarover kun je hier lezen.

lg watch urbane 2 verkoop

Het 1,38 inch-oled-scherm van de Watch Urbane 2 heeft een resolutie van 480 bij 480 pixels. De smartwatch wordt aangedreven door een Snapdragon 400-chip en beschikt over 768MB aan werkgeheugen. Ook is er 4GB aan opslaggeheugen aan boord. Opvallend is de redelijk grote accucapaciteit van 570mAh, die ervoor moet zorgen dat de smartwatch langer meegaat dat andere Android Wear-horloges.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu