LG presenteert eerste Android Wear-smartwatch met 4G

Redactie
1 oktober 2015, 9:50
2 min leestijd
LG presenteert eerste Android Wear-smartwatch met 4G

De LG Watch Urbane 2nd Edition is de eerste Android Wear-smartwatch met 4G-ondersteuning. Het horloge van LG werkt daardoor ook zonder smartphone en kan gebruikt worden om te bellen.

Lees verder na de advertentie.

Eerste smartwatch met 4G-ondersteuning

De smartwatch ondersteunt 3G, 4G, wifi en  bluetooth. LG laat in het midden  hoe het horloge zonder hulp van de smartphone verbinding kan maken met het mobiele netwerk. Een simkaart in het horloge lijkt waarschijnlijk. Het is ook nog steeds mogelijk om de smartwatch met je smartphone te verbinden.

De Watch Urbane 2nd Edition is de opvolger van de eerder dit jaar verschenen Watch Urbane en draait op Android Wear. Het horloge is ook compatibel met iOS. Afhankelijk van je besturingssysteem zullen er verschillende apps beschikbaar zijn om te gebruiken.

Bellen met je horloge

Telefoongesprekken voeren wordt mogelijk gemaakt door een ingebouwde microfoon en speaker. De telefoontjes zijn ook op te nemen zonder dat je smartphone direct in de buurt is.  Daarnaast is de smartwatch te gebruiken bij het sporten dankzij de ingebouwde gps-module. Het uiterlijk lijkt op dat van een klassiek ‘normaal’ horloge, met een roestvrijstalen kast en keuze uit vier verschillende polsbandjes in de kleuren Space Black, Opal Blue, Luxe White en Signature Brown.

Watch Urbane 2nd Edition2

Specificaties

Het 1,38 inch-oled-scherm heeft een resolutie van 480 bij 480 pixels. De Watch Urbane 2nd Edition wordt verder aangedreven door een Snapdragon 400-chip, daarbij geholpen door 768MB aan werkgeheugen. Ook  is er 4GB aan opslaggeheugen.  Opvallend is de redelijk grote accucapaciteit van 570mAh , die ervoor moet zorgen dat de smartwatch een dag of meer meegaat in combinatie met de energiebesparingsmodus.

Watch Urbane 2nd Edition prijs en release

De Watch Urbane 2nd Edition wordt allereerst in de Verenigde Staten en Zuid-Korea uitgebracht. Hierna zijn onder meer landen in Europa en Azië aan de beurt. Wanneer de smartwatch naar de Benelux komt is niet bekendgemaakt. Ook de prijs is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu