Luxesmartwatch LG Watch Urbane verschijnt ook in 4G-versie

Redactie
26 februari 2015, 11:21
1 min leestijd
Luxesmartwatch LG Watch Urbane verschijnt ook in 4G-versie

LG gaat een 4G-versie van de luxesmartwatch LG  Watch Urbane introduceren, die opmerkelijk genoeg niet op Android Wear draait.

Lees verder na de advertentie.

De metalen smartwatch   is de opvolger van de LG G Watch R en heeft net als die smartwatch een rond uurwerk. De Watch Urbane 4G-versie kan zelfstandig met 4G-netwerken verbinden en heeft daarom geen koppeling met een smartphone nodig om notificaties te ontvangen of te bellen.

Door het gebruik van 4G-netwerken draait de Watch Urbane LTE niet op Android Wear, maar op een ander mobiel besturingssysteem. Het blijft echter onduidelijk welk besturingssysteem dit is. Android Wear biedt geen ondersteuning voor zelfstandig werken via een 4G-verbinding.

LG Watch Urbane 4G-versie komt eraan

Het horloge heeft een 1,3 inch oled-scherm van plastic  met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Door de LTE-optie van de Watch Urbane 4G-versie is er een grotere accu van 700 mAh aanwezig – de normale Watch Urbane heeft een accu van 410 mAh. Het is onduidelijk of de 4G-versie veel groter wordt door het gebruik van een grotere accu. Onderstaande foto laat niet direct een grote verandering van formaat zien.

Aan de zijkant zijn drie knoppen te vinden, omdat de smartwatch niet meer met Android Wear werkt. Mogelijk is het slimme horloge niet meer te besturen via het touchscreen, en vergt het gebruik via de fysieke knoppen om acties uit te voeren. Ook de nieuwe Pebble Time gebruikt drie knoppen aan de zijkant.

lg-watch-urbane-lte

Onder de motorkap vinden we een 1,2GHz Snapdragon 400-chip en 512MB aan werkgeheugen. Net als eerdere Android Wear-smartwatches is er 4GB aan opslag aanwezig en is de behuizing stof- en waterbestendig (IP67 gecertificeerd). Het horloge werkt met  elke smartphone met Android 4.3 of nieuwer.

LG heeft niets gemeld over een releasedatum of prijs.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Watch Urbane
LG Watch Urbane

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu