LG wilde de Nexus 5 eigenlijk Nexus G noemen
Gijs Ettes

Nexus 5 Nexus GDe nieuwe Google-telefoon gemaakt door LG had eigenlijk niet de Nexus 5, maar de Nexus G moeten heten. Volgens de Koreaanse krant Chosun Ilbo had LG een naam voor het toestel in gedachten die beter paste in de eigen smartphone-lijn. Google zag dit echter niet zitten.

Eerdere toestellen in de Nexus-lijn hebben immers, op de Galaxy Nexus na, nooit verwezen naar de fabrikant verantwoordelijk voor het Android-toestel. De eerste Nexus-telefoon, de Nexus One, werd bijvoorbeeld gemaakt door HTC en zijn opvolger, de Nexus S, door Samsung. De Nexus-tablets hebben ook nooit de naam van fabrikant Asus gevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Een letter ‘G’ in de naam of niet; de Nexus 5 blijft een uitstekende smartphone met een prima prijskaartje, zoals je ook leest in onze uitgebreide Nexus 5 review. In de video hieronder krijg je een indruk van besturingssysteem Android 4.4 (KitKat) op het toestel.

Via

Lees meer over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.