De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG onthult smartphone met draaibaar scherm: dit is de LG Wing

Michel van 't Klaphek
14 september 2020, 16:00
2 min leestijd
LG onthult smartphone met draaibaar scherm: dit is de LG Wing

De LG Wing is officieel gepresenteerd. Deze experimentele smartphone valt vooral op dankzij zijn twee schermen. Zodra je het grote paneel draait komt het kleinere display tevoorschijn. De LG Wing komt later dit jaar naar Nederland.

Lees verder na de advertentie.

LG Wing officieel: bijzondere smartphone met draaiend scherm

LG heeft een heel opmerkelijke smartphone gepresenteerd. De LG Wing heeft twee schermen, waarbij eentje kan roteren. Zodra je de zogeheten Zwenkmodus aanzet draait het grootste scherm 90 graden met de klok mee waardoor, het tweede, kleinere schermpje aan de onderkant zichtbaar wordt. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om tijdens het film kijken aanvullende informatie over de cast op te zoeken.

Dit zijn de belangrijkste LG Wing specs:

  • Tweede scherm (3,9 inch) zit verstopt onder hoofdscherm (6,8 inch)
  • Drievoudige camera achterop (64 + 13 + 12 MP), 32 megapixel-selfiecamera
  • Snapdragon 765G-processor, 8GB werkgeheugen en 128/256GB opslag
  • Kan overweg met 5G-internet
  • Draait uit de doos op Android 10
  • 4000 mAh-accu met snelladen
  • Nederlandse adviesprijs nog niet bekend
LG Wing officieel

De experimentele smartphone is onderdeel van het Explorer Project. Met dit programma probeert LG de smartphone-industrie een nieuwe impuls te geven door onontdekte concepten uit te denken. Naar eigen zeggen past de LG Wing in dit straatje omdat het toestel consumenten “een geheel andere telefoonervaring” biedt.

Twee schermen bieden nieuwe mogelijkheden

Het is bijvoorbeeld mogelijk om twee apps tegelijkertijd te gebruiken. Ook kun je één app op beide schermen weergeven. LG heeft enkele trucjes aan de software toegevoegd die maximaal gebruikmaken van het unieke ontwerp. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via snelkoppelingen (door jou) veelgebruikte apps direct op (één van) de schermen te plaatsen.

De LG Wing kan dankzij de Snapdragon 765G-chipset bovendien overweg met 5G-internet. De middenklasse processor wordt bijgestaan door 8GB werkgeheugen en 128/256GB (uitbreidbare) opslag. Verder kan het toestel gelijktijdig video-opnames met de voorste en achterste camera’s maken, wat een leuk effect oplevert.

LG Wing officieel

Komt naar Nederland voor onbekende adviesprijs

De experimentele smartphone verschijnt in twee kleuren en komt eerst in thuismarkt Zuid-Korea uit. De LG Wing vliegt in het vierde kwartaal van 2020 naar Nederland, maar een specifieke releasedatum laat men in het midden. Ook de adviesprijs is nog onbekend.

Wil je op de hoogte blijven van de Nederlandse release van de LG Wing? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app. Onze redactie houdt al het Android-nieuws nauwlettend voor je in de gaten.

Het laatste nieuws over LG:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Wing
LG Wing

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu