LG presenteert nieuwe midrange smartphone-serie met unieke kenmerken

Jarno Stinissen
15 februari 2016, 11:02
3 min leestijd
LG presenteert nieuwe midrange smartphone-serie met unieke kenmerken

LG onthult  op het Mobile World  Congress 2016 de nieuwe LG X-serie. Dat heeft het bedrijf in een persbericht bekendgemaakt. De nieuwe midrange-serie zal bestaan uit de X cam en de X screen.

Lees verder na de advertentie.

De LG X-serie is een nieuwe lijn van LG, die volgens de fabrikant een unieke gebruikerservaring moet combineren met een fijne prijs. Tijdens het MWC worden de eerste toestellen uit de serie gepresenteerd: de X cam en de X screen. De eerste is onderscheidend door de dubbele camera’s aan de achterkant, terwijl de tweede over een secundair  scherm beschikt.

Dit is de LG X cam

lg x-serie

De X cam beschikt over drie  camera’s, waarvan er twee aan de achterkant zijn geplaatst. Deze camera’s hebben een resolutie van 13 en 5 megapixels. De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 8 megapixels. Wat de toegevoegde waarde van de tweede camera aan de achterkant precies is, laat LG nog achterwege, maar het is waarschijnlijk dat de functionaliteit lijkt op die van concurrenten zoals de HTC One M8. Deze stelt je onder meer in staat om achteraf foto’s scherp te laten stellen. De financieel directeur van Sony bracht eerder al naar buiten dat hij verwacht dat grote merken dit jaar een dual-lens camerasysteem integreren in hun nieuwe smartphones.

Het 5,2 inch-display van de LG X cam heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Verder is het toestel voorzien van 16GB aan opslaggeheugen en 2GB aan werkgeheugen. De 2520 mAh-accu zou in ieder geval genoeg capaciteit moeten hebben om één dag mee te gaan. De processor is geklokt op 1,14GHz, meer  informatie over de aandrijving  heeft LG nog niet bekendgemaakt. Wel worden het toestel standaard geleverd met Android 6.0 Marshmallow en LG’s eigen skin. De X cam komt beschikbaar in de kleuren: zilver, wit, goud en rosé goud.

LG X screen met secundair scherm

lg x-serie

De X screen is het tweede toestel uit de nieuwe X serie van LG. Het scherm van het toestel is net geen  5 inch groot (4,93 inch) en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. In tegenstelling tot de X cam heeft de X screen slechts één  camera aan de achterkant, maar wel twee schermen aan de voorkant. De camera aan de achterkant beschikt over 13 megapixel, en de camera aan de voorkant over 8 megapixel.  Net als de X cam beschikt de X screen over 16GB aan opslagcapaciteit en  2GB aan RAM. De accucapaciteit is met  2300 mAh iets kleiner. Ook dit toestel  wordt standaard geleverd met Android 6.0 Marshmallow.

Het tweede scherm is  vergelijkbaar met dat van de LG V10. Op dit scherm zijn onder meer notificaties en het weerbericht af te lezen, maar er kunnen ook snelkoppelingen naar favoriete applicaties en contactpersonen worden toegevoegd. Het secundaire scherm van de LG X screen is 1,76 inch en heeft een resolutie van 520 bij 80 pixels.

De LG-X serie is vanaf maart te verkrijgen in meerdere landen, waaronder Nederland en België. Wat de prijs van beide modellen mag worden is nog onduidelijk, wel zegt LG dat deze concurrerend zijn met die van andere midrange-smartphones. Verdere details van beide toestellen maakt LG op 22 februari bekend tijdens het Mobile World Congress, één dag na de presentatie van het nieuwe vlaggenschip van LG, de G5.  De X screen komt beschikbaar in de kleuren: zwart, wit en  rosé goud.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG X cam
LG X cam

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu