LG zag af van kans om eerste Android-smartphone te maken

Redactie
18 augustus 2011, 11:32
1 min leestijd
LG zag af van kans om eerste Android-smartphone te maken

Wie kent niet de G1? Het toestel was voor veel mensen de eerste kennismaking met Android. Ook al was er kritiek op het vreemde uiterlijk en vonden sommige mensen ‘m ronduit lelijk, het toestel wordt nog liefdevol bewaard en staat in de boeken als dé eerste mijlpaal van Android. Maar het had heel anders kunnen lopen. LG had namelijk in 2007 de mogelijkheid om als eerste een Android-toestel te maken. Ze besloten er echter vanaf te zien, waarna Google een deal sloot met HTC, de maker van de HTC Dream/G1.

Waarom LG de overeenkomst afblies is niet helemaal duidelijk, maar het kan te maken hebben met gebeurtenissen in de markt: LG had zich aangesloten bij de Open Handset Alliance (een groep bedrijven rondom Android), maar was ook bezig om met Microsoft een deal te sluiten om Windows Mobile-toestellen te maken. Misschien was het gebrek aan focus, misschien had LG gewoon meer vertrouwen in het ‘al bewezen’ Windows Mobile.

Lees verder na de advertentie.

Het is de vraag of LG er goed aan heeft gedaan, want ze liepen daarna een behoorlijke achterstand op. Een jaar na het afketsen van de afspraak tussen LG en Google verscheen de G1. Daarna duurde het nog eens meer dan een jaar voordat LG z’n eerste Android-toestel klaar had: de GW620. Een en ander is te lezen in een portret van Andy Rubin, gepubliceerd door The Wall Street Journal.

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android
Merk: LG

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's