De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Libris-boekhandels lanceren Android-tablet Pandigital Novel

Redactie
17 december 2010, 17:24
2 min leestijd
Libris-boekhandels lanceren Android-tablet Pandigital Novel
pandigital novel

Als boekhandels zich met ebooks en digitaal lezen bezighouden, proberen ze meestal de bekende ereaders naar voren te schuiven: apparaten met monochroom scherm waarmee je alleen boeken kunt lezen. Maar de Libris-boekhandels hebben ontdekt dat een tablet met kleurenscherm eigenlijk veel meer mogelijkheden biedt, vooral als ‘ie op Android draait. Onder het motto ‘Apple heeft de iPad, Libris de Pandigital!’ proberen de Libris-boekhandels het publiek te verleiden om een Android-tablet te kopen. De keuze is gevallen op de Pandigital Novel.

Vanaf zaterdag 18 december is het rennen naar de winkel, want vanaf 14:00 uur zal de Pandigital in de verkoop gaan. Libris mag als eerste de Pandigital Novel in Europa gaan verkopen. Het gaat om een multifunctioneel apparaat, die dat het gemak van een ereader combineert met de mogelijkheden van een tablet. De online boekhandel van Libris is al standaard geïntegreerd.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Libris zijn er wereldwijd al een miljoen stuks van de Pandigital verkocht. Vooral in de VS loopt het goed, waar de tablet is voorzien van een geïntegreerde webshop van Barnes & Noble. Net als in de VS koop je op de Nederlandse uitvoering van de Pandigital Novel met een paar schermtaps nieuwe boeken. Er is keuze uit een aanbod van ruim 6.300 boeken. Ook houdt Libris je op de hoogte van nieuwe titels.

pandigital tablet

Je kunt pagina’s omslaan met een vingerbeweging, inzoomen op de tekst en in het donker lezen met een omgekeerde weergave (witte letters op zwarte ondergrond). Je kunt de Pandigital Novel ook gebruiken om filmpjes en foto’s te bekijken, te e-mailen, internetten en andere functies die je van een Android-tablet gewend bent.

De Android-tablet heeft een 7 inch kleurenscherm en een accuduur van 6 uur. Het apparaat werkt met PDF- en ePub-bestandsformaat, voorzien van Adobe DRM. De verkoopprijs in de winkel bedraagt 249 euro. Het kan zijn dat de levering van de Pandigital Novel is vertraagd vanwege de huidige weersomstandigheden. Wie zeker wil zijn dat hij bij de eerste lichting zit, kan bij zijn plaatselijke boekhandel een bestelling plaatsen. Je kunt de Pandigital Novel niet thuis laten bezorgen; alleen afhalen in de boekhandel is mogelijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu