Licentiesysteem Android Market is makkelijk te kraken

Redactie
24 augustus 2010, 15:51
1 min leestijd
Licentiesysteem Android Market is makkelijk te kraken

Het licentiesysteem moet piraterij in de Android Market stoppen. Het nieuwe systeem controleert of een gebruiker de applicatie heeft gekocht of niet. Nu blijkt dat dit systeem alweer gekraakt is. Een simpele wijziging in het bestand LicenseValidator.smali is voldoende om applicaties te laten denken dat ze gekocht zijn. Deze wijziging is automatisch door te voeren, waardoor websites met illegale Android-applicaties weinig moeite hoeven te doen om applicaties te hacken.

Door de simpele waarde ‘0 —1 -> :sswitch_de’ te veranderen in ‘”0 —1 -> :sswitch_d3’ denkt een applicatie met het licentiesysteem dat de app gekocht is. “Deze methode is zo simpel, dat zelfs een gemiddelde programmeur een script kan schrijven om de licentie te omzeilen”, vertelt ontwikkelaar en auteur Justin Case op de website AndroidPolice.

Lees verder na de advertentie.

Case is niet blij met het makkelijk te hacken licentiesysteem. “De huidige situatie met betrekking tot piraterij is niet in de hand te houden. En het wordt alleen maar erger als het platform blijft groeien. Sites met illegale Android-apps profiteren van het harde werk van ontwikkelaars en houden toekomstige ontwikkelingen tegen.”

Op dit moment vindt Case het licentiesysteem van Google de beste manier om kopiëren tegen te gaan. “Maar we hebben een betere oplossing nodig, zoals het controleren van apk’s op aanpassingen of checken of een applicatie op de juiste manier is geïnstalleerd.”

Google heeft nog niet gereageerd op de bevindingen van Case. Het is te hopen dat het Amerikaanse bedrijf snel met een betere oplossing komt.

Via: Android Police

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's