De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Lijst met Android-apps voor de Nexus Prime gelekt

Redactie
30 september 2011, 19:22
1 min leestijd
Lijst met Android-apps voor de Nexus Prime gelekt

Dat de Google Nexus Prime eraan komt mag duidelijk zijn. Inmiddels begint er steeds meer informatie te lekken over hoe de eerste telefoon van Google met Ice Cream Sandwich eruit begint te zien. Nu heeft MyDroidWorld een complete APK-lijst van van apps die op de Nexus Prime zijn geïnstalleerd online gezet. Enkele opvallende apps zijn ChromeBookmarksSyncAdapter, FaceLock en NfcGoogle. Verder ontbreekt het aan bloatware, apps die door de aanbieder worden voorgeïnstalleerd en eigenlijk alleen maar onnodig ruimte in beslag nemen.

Met ChromeBookmarksSyncAdapter kun je vermoedelijk de bookmarks in Google Chrome synchroniseren met die op je Android-telefoon, een veelgevraagde functionaliteit die tot nu toe nog niet beschikbaar was. FaceLock lijkt te maken te hebben met gezichtsherkenning, een functie die tijdens de laatste Google I/O werd gedemonstreerd. Hiermee kan de camera van de telefoon je gezicht volgen. Wellicht dat je gezicht nu al genoeg is om je telefoon te unlocken. NfcGoogle lijkt te refereren aan de NFC-chip die in de telefoon zit, en wellicht gekoppeld is aan het onlangs uitgekomen Google Wallet.

Lees verder na de advertentie.

Twee apps, VZWAPNlib en VZWAPNService, lijken te zijn bedoeld voor de Amerikaanse provider Verizon. Deze zal als eerste de Nexus Prime gaan verkopen. Dat betekent dat deze Nexus Prime niet in Europa kan worden gebruikt, omdat Verizon niet van GSM-technologie maar van CDMA gebruikt maakt. Er zal dan later nog een aparte GSM-versie van de Nexus Prime volgen. Op 11 oktober weten we meer als Samsung haar Mobile Unpacked event houdt getiteld Google Episode. Van TouchWiz of Samsung-apps is trouwens ook geen sprake in de APK-lijst. Deze gehele lijst kun je terugvinden op MyDroidWorld.

Via: Droid Life
Bron: MyDroidWorld

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu