LiMo Foundation serieuze concurrentie voor Android?

Redactie
6 augustus 2008, 5:23
1 min leestijd

LiMo is te vergelijken met Android. Maar waar het rondom Android en de OHA de afgelopen tijd erg stil is geweest daar heeft de LiMo foundation recentelijk zeven telefoons bekend gemaakt die gaan draaien op LiMo.

Lees verder na de advertentie.

De LiMo Foundation is een samenwerking tussen verschillende partijen (waaronder Vodafone, Mozilla, Motorola en Samsung) die gezamenlijk ontwikkelen aan het op linux gebaseerde besturingssysteem voor mobiele telefoons LiMo. De LiMo Foundation is vergelijkbaar met de Open Handset Alliance (OHA) waar verschillende partijen samenwerken aan Android. Echter begint de LiMo Foundation steeds meer leden te krijgen (52) en blijft de OHA steken op 32 leden.

Ook onthulde de LiMo Foundation zeven telefoons die werken met het LiMo platform, waaronder de Motorola ZN5. Dit voert de druk op voor de OHA omdat er nog niks bekend is over welke telefoons uit gaan komen die draaien op Android. De LiMo Foundation lijkt een serieuze concurrent te worden voor de OHA en Android. Zal deze bekendmaking van de LiMo Foundation de OHA onder druk zetten en ervoor zorgen dat er een tipje van de sluier wordt opgelicht over de telefoons die gaan werken met Android?

Bron.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu