De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LineageOS maakt eerste versie af voor Nougat-smartphones

Rick van der Veer
23 januari 2017, 16:59
2 min leestijd
LineageOS maakt eerste versie af voor Nougat-smartphones

De eerste LineageOS customs roms zijn binnenkort beschikbaar voor meer dan tachtig smartphones. Het is de eerste officiële versie sinds het oprichten van de CyanogenMod-tak.

Lees verder na de advertentie.

LineageOS beschikbaar

LineageOS heeft de eerste versies van zijn custom rom klaarstaan voor zo’n tachtig toestellen. Het bedrijf belooft na de introductie van de eerste versie wekelijks updates uit te brengen. De smartphones die ondersteuning krijgen zijn waarschijnlijk dezelfde toestellen die officieel voorzien zijn van CyanogenMod 13 en 14, aangezien dit de Marshmallow– en Nougat-varianten van de rom betreft.

cyanogen stopt

Gebruikers die nu nog op CyanogenMod draaien kunnen de komende tijd overstappen met een speciale build. Deze LineageOS-versie is specifiek gericht op het migreren van bestaande data naar LineageOS. Nadat je deze op je toestel hebt staan met je eigen gegevens kun je veilig een gewone versie van LineageOS op je toestel zetten. Kijk

De LineageOS-rom heeft standaard geen root-toegang in de software ingebouwd. In tegenstelling tot CyanogenMod dien je hiervoor een apart bestand op je toestel te flashen. Dit hoef je maar één keer te doen: updates voor LineageOS laten je root-toegang netjes intact. Op onze custom rom-pagina vind je meer informatie over het installeren van een custom rom op je Android-smartphone.

LineageOS downloaden

Later deze week komt LineageOS beschikbaar voor de tachtig eerder genoemde toestellen. Wanneer de downloadpagina precies live gaat is nog niet bekend. Alle smartphones die een Marshmallow- of Nougat-versie van CyanogenMod konden draaien krijgen op termijn een versie van LineageOS. Als jouw toestel dus nog niet bij de eerste lichting zit is de kans groot dat er later alsnog ondersteuning voor komt.

LineageOS is de onofficiele opvolger van CyanogenMod. Cyanogen, het moederbedrijf achter die Android-variant, maakte eind vorig jaar bekend te stoppen na verschillende ontslagrondes. De ontwikkelaars van LineageOS maakten vervolgens een doorstart. Ze gebruiken dezelfde achterliggende software om hun Android-alternatief uit te bouwen. CyanogenMod en dus ook LineageS is eindeloos aanpasbaar en biedt veel flexibiliteit ten opzichte van stock Android.

Lees het laatste nieuws over CyanogenMod

Bron: LineageOS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu