De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LineageOS al ruim half miljoen keer geïnstalleerd

Erwin Vogelaar
19 februari 2017, 19:05
2 min leestijd
LineageOS al ruim half miljoen keer geïnstalleerd

Nadat CyanogenMod is stopgezet, was het maar afwachten of opvolger LineageOS op succes kon rekenen. Het lijkt goed te gaan, want het aantal actieve installaties zit al boven een half miljoen.

Lees verder na de advertentie.

LineageOS installaties

Lange tijd was CyanogenMod een van de meest populaire alternatieve versies van Android. Deze software bleef dichtbij de stockversie van Android, maar gaf gebruikers ook een hoop extra mogelijkheden om zaken aan te passen. Eind vorig jaar liet Cyanogen weten te stoppen. CyanogenMod werd echter door ontwikkelaars en de community voortgezet als LineageOS. Inmiddels is deze versie al ruim een half miljoen keer geïnstalleerd. Ook in Nederland is het besturingssysteem al op duizenden toestellen te vinden.

LineageOS is voornamelijk populair onder OnePlus-gebruikers. Het besturingssysteem staat maar liefst 40.000 keer op een OnePlus One geïnstalleerd. Op de derde plek in de lijst met toestellen die het vaakst LineageOS geïnstalleerd hebben staan, staat de OnePlus 3(T) met 21.206 installaties. De OnePlus 2 staat op een elfde plek met 10.013 installaties. Andere populaire toestellen onder LineageOS-gebruikers zijn de Redmi Note 3, Samsung Galaxy S3 en Galaxy S5.

lineageos installaties

Ook bieden de statistieken van LineageOS interessante informatie over waar dit alternatieve besturingssysteem voornamelijk populair is. India en China staan bovenaan als het gaat om aantallen installaties. Daar achter volgen de Verenigde Staten en Duitsland. Nederland staat op dit moment op de negentiende plek met bijna vierduizend installaties. De genoemde OnePlus- en Samsung-toestellen zijn ook in Nederland het meest populair. België staat een heel stuk lager met nog geen tweeduizend installaties.

Deze statistieken geven nog geen compleet beeld over alle actieve toestellen met LineageOS. Gebruikers kunnen namelijk aangeven dat ze geen informatie met Lineage willen delen. Hierdoor kan Lineage bijvoorbeeld niet zien welke toestel gebruikt wordt. De hoeveelheid gebruikers ligt in de werkelijkheid dus nog hoger. Omdat LineageOS minder afhankelijk is van bedrijven, kan het nog meer open zijn dan CynaogenMod en gebruikers meer vrijheid geven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu