De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LineageOS krijgt nieuw systeem voor thema’s

Rick van der Veer
22 februari 2017, 13:45
2 min leestijd
LineageOS krijgt nieuw systeem voor thema’s

Het themasysteem van CyanogenMod is officieel dood verklaard. Voor LineageOS thema’s moet een alternatief systeem worden gevonden.

Lees verder na de advertentie.

LineageOS thema’s

De ontwikkelaar van de CyanogenMod Theme Engine is ermee gestopt, zo meldt XDA Developers. Deze module werd jarenlang gebruikt in CyanogenMod en in andere custom roms die daar op gebaseerd waren. De software zal dan ook niet zijn terugkeer maken in LineageOS, de opvolger van CyanogenMod.

Ondersteuning voor thema’s was al langere tijd afwezig in CyanogenMod. Sinds versie 14, die gebaseerd was op Android 7.0 Nougat, was het niet mogelijk om je toestel van een nieuw likje verf te voorzien. Het leek er toen al op dat de ontwikkelaar van de module niet meer verder werkte aan de software. Dat bericht is nu dus bevestigd.

LineageOS thema's

Hoe LineageOS straks met thema’s omgaat is nog niet duidelijk. De ontwikkelaars voeren momenteel gesprekken met de makers van Substratum, een ander themasysteem dat gebaseerd is op hoe Sony ondersteuning voor thema’s in Android verwerkt heeft. Beide teams hebben nog niets concreets aangekondigd, maar dat thema’s hun terugkeer zullen maken in LineageOS staat in ieder geval vast.

Met de CyanogenMod Theme Engine was het makkelijk om een eigen draai aan de interface-elementen van Android te geven. Thema’s waren eenvoudig te installeren uit de Play Store als apps, waar dan ook een flink aantal verschillende opties te vinden waren. Gebruikers van oudere versies van CyanogenMod kunnen deze nog altijd installeren, maar voor LineageOS-gebruikers hebben deze straks geen enkele waarde meer.

LineageOS als opvolger

Na het faillietgaan van moederbedrijf Cyanogen stopte de ondersteuning voor de custom rom CyanogenMod ook. Om de steken op te rapen die Cyanogen liet vallen heeft een groep ontwikkelaars CyanogenMod opvolger LineageOS opgericht. Deze custom rom gaat verder waar CyanogenMod gebleven was, met een paar wijzigingen, zoals de LineageOS thema’s.

Lees het laatste nieuws over CyanogenMod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu