De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LinuxonAndroid: crowdfundingproject wil van Android’s Linux-pc’s maken

Redactie
19 december 2013, 12:02
1 min leestijd
LinuxonAndroid: crowdfundingproject wil van Android’s Linux-pc’s maken
LinuxonAndroid

Het crowdfundingproject LinuxonAndroid wil van Android-smartphones en -tablets volledige Linux-desktops maken. De initiatiefnemer is Zac Powell, hoofdontwikkelaar van de Complete Linux Installer app waarmee Android-gebruikers ook Linux op hun apparaten kunnen installeren. Linux-distributies als Ubuntu en Debian kunnen vervolgens worden gedraaid, maar hier is wel root voor nodig.

Het project LinuxonAndroid wil de combinatie van Android en Linux verder uitbreiden en voor beginnende gebruikers gemakkelijker maken. Zo wordt de Complete Linux Installer sterk verbeterd waarmee gebruikers middels een hdmi-kabel hun Android-toestel als volledige desktop kunnen gebruiken.

Ook wordt het middels het LinuxonAndroid crowdfundingproject mogelijk om de audio van Linux door de speakers van het Android-toestel af te laten spelen, en zouden gebruikers Android-notificaties binnen een Linux-omgeving kunnen bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Om het project te verwezenlijken gaat Powell een eigen Android-rom maken die zijn Linux-opties geheel ondersteunt en Android-features, zoals de notificaties, kan overnemen. De rom zou vooralsnog alleen werken op de Nexus 4.

Powell wil maar 1800 euro ophalen. Hiermee kan hij een opensource Android-rom ontwikkelen en de features integreren. Als hij meer ophaalt, gaat Powell meerdere toestellen ondersteunen, waaronder de Nexus 5 en Nexus 7. Het project is op IndieGoGo te steunen.

LinuxonAndroid video

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu