De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe lithium-accu gaat twee keer zo lang mee

Erwin Vogelaar
21 augustus 2016, 9:49
2 min leestijd
Nieuwe lithium-accu gaat twee keer zo lang mee

Onderzoekers hebben een nieuwe lithium-accu ontwikkeld die twee keer zo lang meegaat vergeleken met de huidige accu’s. De veilige batterij kan volgend jaar al in nieuwe smartphones verwerkt worden.

Lees verder na de advertentie.

Lithium-accu

Onderzoekers van MIT hebben een nieuwe batterijtechnologie ontwikkeld waardoor de accu in je smartphone zeker twee keer zo lang mee gaat. Hoewel we wel vaker horen over bijzondere batterijtechnologieën en we er vervolgens niets meer van terugzien, stellen deze slimme mensen dat de technologie al in 2017 klaar is voor smartphones. Ze hebben er zoveel vertrouwen in, dat ze een startup gestart zijn onder de naam SolidEnergy. Van onderzoeker naar entrepreneur.

lithium-accu

Huidige lithium-accu’s hebben nogal wat problemen. Zo gaat de kwaliteit van de accu’s door gebruik achteruit en ontploft er wel eens eentje. Dit komt door de reactie tussen elektrolyten en elektronen binnen de accu. Toch blijven accumakers lithium gebruiken, omdat het meer energie kan opslaan dan andere materialen en tevens een stuk lichter is. SolidEnergy maakt nu een lithium-accu die van puur lithium-metaal gemaakt is, waardoor het efficiënt met energie omgaat. Daarnaast gebruikt deze accu een andere soort elektrolyt, dat er voor zorgt dat er geen nare reactie binnen de accu plaatsvindt en dus bovenstaande negatieve punten als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen.

SolidEnergy is al in 2012 opgericht. Niet lang na de start van het bedrijf bleek een andere start-up van MIT-onderzoekers dat werkte aan lithium-accu’s – A123 Systems – failliet te gaan. SolidEnergy heeft vervolgens de productiefaciliteit van A123 overgenomen. SolidEnergy zal daar niet zelf de accu’s maken, maar wel de cruciale elementen die smartphonemakers kunnen gebruiken om een betere accu in hun producten te verwerken. Het lijkt er dus op dat de onderzoekers het allemaal goed uitgedacht hebben. Sterker nog: ze willen de accu’s nu al in drones stoppen, later dit jaar in wearables, in 2017 in smartphones en in 2018 in elektrische voertuigen. Dit is dus waarschijnlijk niet de laatste keer dat we over SolidEnergy horen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu