Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Live Caption voorlopig exclusief voor beperkt aantal smartphones

Erwin Vogelaar
11 mei 2019, 14:14
2 min leestijd
Live Caption voorlopig exclusief voor beperkt aantal smartphones

De toffe nieuwe Android Q-functie Live Caption komt voorlopig maar naar een beperkt aantal smartphones. Google legt uit waarom.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Live Caption maar beperkt wordt uitgerold

Tijdens Google I/O 2019 onthulde Google Live Caption. Deze toffe Android Q-functie kan alles op je smartphone ondertitelen. Het maakt niet uit of je een video bijvoorbeeld op Instagram, Twitter of in een berichten-app kijkt, want het werkt overal.

Live Caption wordt onderdeel van de Toegankelijkheid-instellingen op smartphones. Het is bedoeld voor dove en slechthorende mensen om niet alleen alles van video’s mee te krijgen, maar bijvoorbeeld ook podcasts of telefoongesprekken te ondertitelen.

live caption

Helaas blijkt nu dat Live Caption niet naar alle smartphones met Android Q komt, terwijl dat wel zo leek tijdens de presentatie. Tegenover VentureBeat legt Brian Kemler, productmanager voor Android-toegankelijkheid, uit: “Het zal alleen op sommige, duurdere apparaten werken. Het vereist veel geheugen en ruimte om te draaien.”

Kemler stelt dat de functie dus aanvankelijk beperkt wordt uitgerold, maar dat er later meer toestellen worden toegevoegd. Welke toestellen Live Caption krijgen is op dit moment nog niet duidelijk. Zodra de release van Android Q dichterbij komt, zal Google een lijst met apparaten publiceren.

Tijdens de Google I/O keynote was er veel ruimte voor hoe Google technologie inzet om mensen met een beperking te helpen. “Wij geloven dat technologie ons kan helpen om meer inclusief te zijn”, stelde Google-ceo Sundar Pichai. “Kunstmatige intelligentie biedt ons nieuwe middelen om de ervaring van mensen met een beperking dramatisch te verbeteren.” Lees ook onze Google I/O opinie over deze aankondigingen.

Meer van Google I/O

Natuurlijk had Google nog veel meer te laten zien tijdens zijn keynote, met zowel nieuwe software-updates als nieuwe hardware. Zo heeft het bedrijf onder andere de Google Pixel 3a onthuld. Lees de Google I/O 2019 samenvatting voor alle info.

Lees het laatste nieuws over Android Q

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu