De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Live van de CES: Motorola belooft Flash en Android 2.1, kondigt Motorola Backflip aan

Redactie
7 januari 2010, 3:23
1 min leestijd
Live van de CES: Motorola belooft Flash en Android 2.1, kondigt Motorola Backflip aan
motorola flash

Motorola hield vandaag op de CES een persmeeting, waarin ze diverse aankondigingen hebben gedaan. Het belangrijkste nieuws is dat alle huidige Motorola-toestellen (dus Droid, Milestone, Cliq en Dext) een update naar Android 2.1 krijgen. Topman Sanjay Jha vertelde op het podium dat er eerst nog een tweede onderhoudsupdate voor de Droid aankomt.

Motorola bracht al eerder een kleine update voor de Droid-gebruikers uit, die kleine verbeteringen en bugfixes bevat zonder dat er echt nieuwe functionaliteit werd toegevoegd. “It’s a living device”, aldus Jha (dachten alle operators en toestelmakers er maar zo over!).

Lees verder na de advertentie.

Motorola is bezig om samen met Adobe ervoor te zorgen datFlash 10.1 op de Droid beschikbaar komt. Dit zal via een update beschikbaar worden gesteld. Erg makkelijk is dat niet, want er is een hoop integratie nodig tussen hard- en software om het goed werkend te krijgen. Flash zal worden geoptimaliseerd voor de chipset van de Droid.

Vervolgens werd de aandacht gericht op de Motorola Cliq. De CES is vooral een Amerikaanse beurs, dus de focus zal vooral gericht zijn op de Amerikaanse toestellen. Over dit toestel zei Jha dat ze erg blij zijn met MotoBLUR, maar nog bezig zijn om de batterijduur van dit toestel te verbeteren.

Er werd op de persbijeenkomst ook een nieuw toestel aangekondigd: de Motorola Backflip. Dit Android-toestel ziet eruit als een Dext/Cliq met uitschuifbaar toetsenbord. Aan de achterzijde zit een touchpad waarmee ontwikkelaars extra toepassingen kunnen ontwikkelen. De Backflip komt via meerdere operators wereldwijd beschikbaar. Het toestel is voorzien van 3G, Wi-Fi en een 5 megapixel camera.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu