Live van de CES: Motorola belooft Flash en Android 2.1, kondigt Motorola Backflip aan

motorola flashMotorola hield vandaag op de CES een persmeeting, waarin ze diverse aankondigingen hebben gedaan. Het belangrijkste nieuws is dat alle huidige Motorola-toestellen (dus Droid, Milestone, Cliq en Dext) een update naar Android 2.1 krijgen. Topman Sanjay Jha vertelde op het podium dat er eerst nog een tweede onderhoudsupdate voor de Droid aankomt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Motorola bracht al eerder een kleine update voor de Droid-gebruikers uit, die kleine verbeteringen en bugfixes bevat zonder dat er echt nieuwe functionaliteit werd toegevoegd. “It’s a living device”, aldus Jha (dachten alle operators en toestelmakers er maar zo over!).

Motorola is bezig om samen met Adobe ervoor te zorgen datFlash 10.1 op de Droid beschikbaar komt. Dit zal via een update beschikbaar worden gesteld. Erg makkelijk is dat niet, want er is een hoop integratie nodig tussen hard- en software om het goed werkend te krijgen. Flash zal worden geoptimaliseerd voor de chipset van de Droid.

Vervolgens werd de aandacht gericht op de Motorola Cliq. De CES is vooral een Amerikaanse beurs, dus de focus zal vooral gericht zijn op de Amerikaanse toestellen. Over dit toestel zei Jha dat ze erg blij zijn met MotoBLUR, maar nog bezig zijn om de batterijduur van dit toestel te verbeteren.

Er werd op de persbijeenkomst ook een nieuw toestel aangekondigd: de Motorola Backflip. Dit Android-toestel ziet eruit als een Dext/Cliq met uitschuifbaar toetsenbord. Aan de achterzijde zit een touchpad waarmee ontwikkelaars extra toepassingen kunnen ontwikkelen. De Backflip komt via meerdere operators wereldwijd beschikbaar. Het toestel is voorzien van 3G, Wi-Fi en een 5 megapixel camera.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.