Samsung presenteert resultaten Note 7-onderzoek via livestream

Rick van der Veer
20 januari 2017, 9:14
1 min leestijd
Samsung presenteert resultaten Note 7-onderzoek via livestream

Samsung heeft aangekondigd een livestream op te gaan zetten voor de resultaten van het onderzoek naar de Galaxy Note 7. Op zondagnacht presenteert het bedrijf alle resultaten rondom het ontploffen van de phablet.

Lees verder na de advertentie.

Livestream Galaxy Note 7-problemen

Tijdens de persconferentie die Samsung in Seoul, Zuid-Korea gaat houden, presenteren topmannen van het bedrijf de oorzaak van de problemen met de Galaxy Note 7. Daarnaast heeft Samsung aan een plan gewerkt om de kwaliteit van toekomstige toestellen, zoals de Galaxy S8, te waarborgen. Ook onafhankelijke onderzoekers komen tijdens het evenement aan bod om de resultaten van hun tests te tonen.

Livestream Galaxy Note 7-problemen

Eerder meldde persbureau Reuters al de conclusie van het onderzoek uit bronnen te hebben vernomen. De accu van het toestel zou de boosdoener zijn, wat opvallend is omdat Samsung accu’s van meerdere fabrikanten gebruikt heeft. Nadat de eerste ontploffende Note 7-toestellen boven water kwamen, schakelde Samsung nog over naar accu’s van één fabrikant. Toen bleek dat alle toestellen gevaarlijk waren, stopte Samsung in zijn geheel met de verkoop van zijn nieuwe phablet.

De Galaxy Note 7 is nooit in Nederland uitgebracht. De verkoop van de phablet werd gestopt vlak voordat hij officieel in Nederland uitgebracht zou worden. Intussen zijn bijna alle exemplaren van de Note 7 teruggebracht. De toestellen die nog in gebruik zijn in Europa kunnen inmiddels hun accu niet verder dan dertig procent opladen. Hiermee wil Samsung gebruikers aanmoedigen hun brandgevaarlijke telefoon in te leveren.

Samsung livestream

De presentatie is via een livestream wereldwijd te volgen. Het evenement gaat zondagnacht om twee uur ‘s nachts Nederlandse tijd van start. De livestream is via de Samsung Newsroom te volgen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu