De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Een lofzang voor… de eenvoud van Don’t Pause

Redactie
16 maart 2016, 17:15
2 min leestijd
Een lofzang voor… de eenvoud van Don’t Pause

We kennen het allemaal: ben je lekker liedjes  aan het luisteren, wordt je muziek  constant onderbroken door appjes, mails, social media-berichten en andere notificaties.  Don’t Pause is een app die notificaties op vibreren zet  als je muziek luistert.

Lees verder na de advertentie.

Een lofzang voor Don’t Pause

Waarschijnlijk heb je als trouwe  Android-gebruiker één grote ergernis als het aankomt op het luisteren van muziek. De binnenkomende notificaties die constant het nummer onderbreken dat je luistert wanneer je het geluid (nog) aan hebt staan. De gratis app Don’t Pause is een handige oplossing als je ongestoord muziek wilt luisteren, maar ook op de hoogte wilt blijven  van alle uitnodigingen voor Hay Day en de laatste beslommeringen in de groepschat.

Don’t Pause bestaat al een tijdje  en heeft inmiddels een trouwe fanschare opgebouwd. De app draait op de achtergrond van je telefoon en scant daar alle notificaties. Is er een melding  die het luisteren van muziek wil onderbreken, dan zet Don’t Pause hem  automatisch op vibreren. Stop je met het luisteren van muziek, dan zet Don’t Pause de geluidsinstellingen weer terug. Juist dat is het grote voordeel ten opzichte van gewoonweg je geluid op stil zetten. Je wilt immers niet belangrijke telefoontjes missen of een agenda-afspraak over het hoofd zien.

Geen onderbrekingen

Don't Pause

Als je Don’t Pause opent zie je een eenvoudig scherm met de welbekende play- en stop-button. Druk je op play, dan start  de app zijn functionaliteit. Met  je de stop-knop kun je deze weer uitzetten. Dit laatste is echter ook automatisch te regelen in de instellingen. Verder bevat het scherm een deelknop, zodat je ook je vrienden kunt informeren, en een instellingenmenu dat  eigenlijk alleen nut heeft als  je de betaalde variant gebruikt. Don’t Pause heeft verder drie handige widgets in verschillende formaten, waarmee je notificaties direct vanaf je startscherm de mond kunt snoeren.

En eigenlijk is dat alles wat Don’t Pause doet. Voor mensen die dat te weinig vinden is er ook een betaalde versie beschikbaar. Voor 1,04 euro steun je de ontwikkelaars, verdwijnen (niet-storende) advertenties en krijg je leuke extra’s. Zo kun je instellen dat je toestel  Don’t Pause opstart als  het een koptelefoon of usb-aansluiting herkent, of wanneer je bluetooth inschakelt.  Muziekliefhebbers kunnen instellen dat Don`t Pauze automatisch start als de telefoon wordt aangezet.

Download Don’t Pause

Ik ben in ieder geval, mede dankzij het ontzettend simpele design, fan en luister geen muziek meer zonder Don’t Pause. De app van Medsave is via onderstaande link te downloaden en vereist  Android 3.0+ en 3,1MB aan vrije opslagruimte.

Download Don’t Pause in Google Play  (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu