De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Een lofzang voor… de eindeloze mogelijkheden van de reactiegif

Erwin Vogelaar
28 maart 2016, 12:05
2 min leestijd
Een lofzang voor… de eindeloze mogelijkheden van de reactiegif

De gifknop van Twitter is inmiddels wereldwijd uitgerold en ook andere apps maken het je makkelijker om te communiceren met gifs. We kunnen al niet meer zonder de reactiegif.

Lees verder na de advertentie.

Lofzang reactiegif

Twitter kondigde nog niet zo lang geleden aan dat het sociale netwerk een eigen gifknop zou introduceren. Een speciale knop om gifs te zoeken en deze in een tweet te plaatsen, is dat niet een beetje overdreven? Inmiddels is de knop wereldwijd uitgerold en kunnen we niet meer zonder. Ook in andere apps zien we steeds vaker makkelijke manieren om gifs te zoeken en te plaatsen in een chat of ander bericht. Bijvoorbeeld voor de chatgesprekken in Tinder, Telegram en Slack.

Er wordt wel eens gezegd dat een foto meer zegt dan duizend woorden, maar een gif zegt zoveel meer. Niet alleen kun je met deze bewegende afbeeldingen op een unieke manier je emoties uitten, maar je maakt ze ook nog eens eindeloos persoonlijk. Bijvoorbeeld door een beeld uit je favoriete televisieserie, film of van je favoriete artiest te gebruiken.

Eindloze mogelijkheden

Het lijkt bijna op een volledig nieuwe manier van communiceren. Een medium dat veel verder gaat dan tekst en emoji, maar toch ook teruggrijpt naar de muurtekeningen waar vroeger mee gecommuniceerd werd. Niet gek dus dat steeds meer apps gebruikers op snelle manieren gifs laten zoeken. ‘Vroeger’ konden we natuurlijk ook al met gifs communiceren, maar toen moesten we ze  nog handmatig opzoeken door bijvoorbeeld Google Images te gebruiken of handmatig in een database als dat van Giphy te zoeken. Dat kan echt niet meer.

Hoewel er twee kampen zijn die ruzie hebben over de uitspraak van `gif` is iedereen het er toch wel over eens dat de kracht achter de gif ongekend is. Wij hebben het gevoel alsof we nog maar net zijn begonnen met het begrijpen van de volledige potentie achter de gif. En hoe kun je gifs nou beter vieren dan.. met gifs:

Voor je wilde weekend:

lofzang reactiegif

Voor een wild weekend in je eentje:

lofzang reactiegif

Voor je Tinder-date:

lofzang reactiegif

Voor als je jezelf wil uiten via Kanye:

lofzang reactiegif

Een beetje Doctor Who werkt ook altijd wel:

lofzang reactiegif

En als je het echt niet meer weet kies je gewoon voor Allison Brie. Dat is altijd goed:

lofzang reactiegif
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu