Logitech verlaagt prijzen Google TV

Redactie
29 juli 2011, 14:25
1 min leestijd
Logitech verlaagt prijzen Google TV

Logitech heeft de prijzen van haar Google TV box drastisch verlaagd van 249 dollar naar 99 dolar. Dit moet het product een nieuwe impuls geven. Hoewel Logitech niet heeft aangegeven hoeveel Google TV boxen er tot nu zijn verkocht, wist ze wel te melden dat er meer Logitech Revue boxen met Google TV worden teruggebracht dan het bedrijf weet te verkopen. Volgens Logitech topman Guerrino De Luca heeft dit er vooral mee te maken dat Google TV nog niet zo goed is als het beweerde te zijn.

Google TV moet het zoeken naar video’s sterk vereenvoudigen. Door bijvoorbeeld de naam van een televisieserie in te geven wordt op internet automatisch naar afleveringen van deze show gezocht die vervolgens op het grote televisiescherm te kijken zijn. Veel grote aanbieders van online video besloten de toegang van Google TV tot hun websites echter te blokkeren, omdat ze bang zijn hierdoor inkomsten mis te lopen. Daarnaast klagen veel gebruikers dat de Google TV boxen moeilijk te gebruiken zijn.

Lees verder na de advertentie.

Vorig jaar mei werd Google TV aangekondigd tijdes Google I/O, samen met enkele settopboxen van Logitech en Sony. Google TV maakt gebruik van Android als besturingssysteem, aangevuld met een speciale versie van de Chrome browser. Deze gaan vergezeld met toetsenbordafstandsbedieningen voor het bedienen van de software.

Logitech heeft er echter wel vertrouwen in dat de dienst nog gaat aanslaan. Zo krijgt de Logitech Revue box binnenkort een update naar Android 3.1 Honeycomb en toegang tot de Android Market. Hierdoor kunnen ook apps worden geïnstalleerd op de Google TV-apparaten. Hackers hebben Honeycomb al werkend gekregen op de Logitech Revue.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu