De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Lollipop groeit door: nu op een vijfde van alle Androids

Wouter Nijsen
4 augustus 2015, 9:30
1 min leestijd
Lollipop groeit door: nu op een vijfde van alle Androids

Het percentage Android-toestellen dat op Android Lollipop draait is de afgelopen maanden gegroeid. Het besturingssysteem draait nu op 18,1 procent van alle Android-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Lollipop adoptie groeit door

Uit cijfers van Google Play blijkt dat het aantal Android-toestellen dat op Android Lollipop draait de afgelopen twee maanden is gestegen. Begin juni werden er voor het laatst adoptiecijfers gedeeld, en op de ontwikkelaarspagina van Google zijn nu nieuwe metingen te vinden.

Lollipop, dat momenteel bestaat uit Android 5.0 en Android 5.1, staat nu op 18,1 procent van alle Android-toestellen. Hierbij is Android 5.0 verantwoordelijk voor 15,5 procent, waar Android 5.1 voor 2,6 procent zorgt. Dit is een groei van 5,7 procent ten opzichte van juni.

Lollipop adoptie

Android 4.4 (KitKat) is met 39,3 procent nog de populairste  Android-versie van dit moment. Dat is niet zo gek, want dit besturingssysteem is al sinds oktober 2013 beschikbaar en staat tegenwoordig op veel toestellen geïnstalleerd. De populariteit van Android Lollipop gaat ten koste van Android Jelly Bean, dat momenteel nog op 33,6 procent van alle Android-toestellen geïnstalleerd staat. Dit is 3,8 procent minder dan twee maanden geleden, maar nog steeds een hoog percentage voor een besturingssysteem dat in 2012 uitkwam. Het oudere Ice Cream Sandwich, Gingerbread en Froyo staan op respectievelijk 4,1 procent, 4,6 procent en 0,3 procent van alle Androids geinstalleerd.

Het is aannemelijk dat Android 5.0 de aankomende maanden steeds groter wordt. De Android-versie is standaard op steeds meer toestellen te vinden en ook Android 5.1 wordt populairder. Het aankomende Android Marshmallow zal vanaf later dit jaar beschikbaar zijn. Dit besturingssysteem wordt Android 5.2, en niet Android 6.0 zoals eerder werd gedacht.

Lees meer over Android Lollipop

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu