‘Lollipop crasht minder vaak dan iOS 8’

Android Lollipop crasht minder vaan dan iOS 8, het mobiele besturingssysteem van iPhones en iPads, zo blijkt uit een onafhankelijk onderzoek.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het onderzoek is uitgevoerd door Crittercism, een bedrijf dat zich bezighoudt met de prestaties van apps voor mobiele apparaten. Volgens het onderzoek crasht 2 procent van alle Android-apps, ten opzichte van 2,2 procent van alle iOS 8-apps.

Daarmee lijken apps op Android Lollipop in de praktijk iets stabieler te draaien dan Apples iOS 8. Ook is de laatste versie van Apples mobiele besturingssysteem instabieler zijn dan voorganger: bij iOS 7 crasht maar 1,7 procent van alle apps.

Lollipop crasht minder vaak, maar ook iOS doet het goed

apps-androidTerwijl 2 procent van de apps op Lollipop crashen, was dit aantal bij KitKat een stuk hoger. Op Android 4.4 crashte 2,6 procent van de beschikbare apps. Zo’n crash kan komen door verschillende problemen, zoals een geheugen-, systeem- of cache-fout.

Het valt op dat apps op beide mobiele besturingssystemen niet vaak crashen, en dat is een hele positieve ontwikkeling voor zowel Google als Apple. Wel moet worden gezegd dat Android op heel veel verschillende toestellen en daarmee ook hardware draait, waardoor het opmerkelijk is dat apps op Lollipop volgens dit onderzoek minder vaak crashen dan bij een besturingssysteem dat maar op enkele apparaten draait.

Laatste nieuws over Lollipop

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.