De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Lollipop geheugen-bug in volgende Android-versie opgelost

Redactie
30 december 2014, 9:10
1 min leestijd
Lollipop geheugen-bug in volgende Android-versie opgelost

De Lollipop geheugen-bug, waardoor toestellen na verloop van tijd langzaam en traag worden, wordt met een aankomende update opgelost. Dat blijkt uit Googles reactie op de AOSP Issue Tracker.

Lees verder na de advertentie.

De AOSP Issue Tracker wordt gebruikt om fouten en bugs aan te kaarten, die Google vervolgens kan oplossen. De Lollipop geheugen-bug is er daar één van, die met Android 5.0 is geïntroduceerd en nog niet is opgelost met Android 5.0.1.

Door de Lollipop geheugen-bug zou het Android-systeem meer dan 1,2GB RAM verbruiken, waarbij onder andere de Nexus 5 en Nexus 7 (2013) als probleemworden genoemd. De Nexus 6 zou ook last hebben van dit probleem, maar door zijn 3GB aan RAM zou dit minder snel opvallen.

Lollipop geheugen-bug: wat kun je doen?

geheugenlollipop

Volgens de klachten is er een lek in system_server aanwezig, die meer geheugen verbruikt naarmate het toestel lang is ingeschakeld. Hoe langer de uptime, hoe meer geheugen het lek verbruikt. Google heeft de geheugen-bug inmiddels bevestigd en zegt dat het probleem wordt opgelost in een toekomstige release. Welke release is echter nog onbekend. De aankomende release is Android 5.0.2.

Mocht je last hebben van de bug, dan kun je je toestel opnieuw opstarten om het probleem tijdelijk te verhelpen. Overigens heb ik nog geen last van deze bug gehad. Het Android-systeem van mijn Nexus 6 verbruikt vooralsnog zo’n 350MB, en ik heb ‘m nog niet verder omhoog zien schieten.

Laatste Lollipop-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu