Google begint uitrol Android Lollipop voor Nexus-toestellen

Redactie
13 november 2014, 8:22
1 min leestijd
Google begint uitrol Android Lollipop voor Nexus-toestellen

Google is begonnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop naar de Nexus 5, Nexus 7 (beide edities) en Nexus 10. Nexus-bezitters zouden de update “de komende weken” moeten ontvangen volgens Google.

Lees verder na de advertentie.

De update naar Lollipop was een tijdje vertraagd vanwege wifi-problemen waardoor de accu erg snel leeg liep. Deze bugs zijn verholpen, waarna de Nexus 5 als eerste aan de beurt is om de update te ontvangen. Ook de Nexus 7 (2012 en 2013) en Nexus 10 ontvangen al de Lollipop-firmware. De gehele uitrol zal enkele weken in beslag nemen.

De Nexus 4 wordt ook naar Android 5.0 geüpdatet, maar zal later pas volgen.

Lollipop Nexus-toestellen

nexus5-androidL

De factory images van de Lollipop Nexus-updates zijn al beschikbaar op de officiële website van Google. Hiermee kun je handmatig via fastboot de firmware installeren of in één keer je smartphone of tablet wissen, om vervolgens de nieuwe firmware te installeren. Dit gebeurt via het toegevoegde .bat-script in de factory image.

Wij raden echter aan om geduldig op de over-the-air-update te wachten. Het flashen van .img-bestanden uit de factory images is alleen verstandig als je daadwerkelijk ervaring hebt met het flashen van bestanden binnen Android. Het wachten kan dus enige tijd duren.

Mochten we de link naar het over-the-air-bestand ontvangen, dan updaten we dit bericht. Als de gebruiker dan het bestand op zijn sd-kaart plaatst, kan hij deze via de recovery handmatig flashen.

Laatste Android 5.0-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu