Lollipop draait op 10 procent van alle Android-toestellen

Redactie
5 mei 2015, 11:14
1 min leestijd
Lollipop draait op 10 procent van alle Android-toestellen

Google heeft de nieuwe distributiecijfers van Android bekendgemaakt, waaruit blijkt dat Android Lollipop is gegroeid met 4,3 procentpunt naar 9,7 procent. Ook komt voor het eerst Android 5.1 voor.

Lees verder na de advertentie.

Android 5.1 heeft een aandeel van 0,7 procent van alle Android-toestellen. De nieuwe versie, die onder de naam van Lollipop valt, is een verbeterde versie van 5.0 die met name snelheidsverbeteringen en enkele nieuwe beveiligingsfuncties brengt. De grootste versie blijft KitKat met 39,8 procent, dat echter wel is geslonken met 1,6 procentpunt ten opzichte van vorige maand.

Een hoger  Lollipop percentage, KitKat slinkt

Na KitKat is Jelly Bean, dat bestaat uit Android 4.3, 4.2 en 4.1, de grootste Android-versie met 38,2 procent. Vorige maand was het aandeel van Jelly Bean nog 40,7 procent. Verder zijn Ice Cream Sandwich en Gingerbread ook gezakt met respectievelijk 0,4 en 0,7 procentpunt naar 5,3 en 5,7 procent.

distributiecijfers1

De kleinste Android-versie blijft nog steeds Android 2.2 Froyo met een marktaandeel van 0,3 procent. Als een Android-versie onder de 0,1 procent komt, dan verdwijnt ‘ie uit het distributieoverzicht van Google. Het zal dus nog enkele maandjes wachten zijn, want vorige maand stond Froyo nog op een aandeel van 0,4 procent. Daarmee is Android 2.2 binnen vier weken met 0,1 procentpunt gedaald.

Laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu