Android Lollipop verbetert mogelijkheden externe geheugenkaarten

Redactie
5 november 2014, 15:52
1 min leestijd
Android Lollipop verbetert mogelijkheden externe geheugenkaarten

Android Lollipop gaat het voor ontwikkelaars gemakkelijker maken om bestanden om de sd-kaart te beheren. Deze functie werd zwaar beperkt met KitKat, maar de aankomende Android-versie kan apps weer toegang geven tot de gehele sd-kaart. Door deze nieuwe Lollipop sd-kaart-functie kunnen apps veel beter bestanden beheren, waarbij de gebruiker nog steeds eerst apps daadwerkelijk toestemming moet geven. Dit komt de beveiliging ten goede.

Lees verder na de advertentie.

De veranderingen binnen Lollipop zijn met name belangrijk voor apps die veel gebruikmaken van mediabestanden als muziek, video’s en foto’s. Deze apps kunnen nu breder toegang krijgen tot de sd-kaart, waarbij ze niet alleen toegang krijgen tot hun eigen privémap. Deze privémap werd daarbij niet vaak meegenomen in de mediafunctie van Android, waardoor sommige media niet goed werd getoond.

Lollipop sd-kaart

In Lollipop kunnen apps gebruikmaken van het nieuwe getExternalMediaDirs(), een methode waarbij een folder wordt aangemaakt die voor alle apps beschikbaar is maar wel aan één app is gekoppeld. Dit is enorm handig voor een foto-app van derden, omdat de foto’s die de app maakt direct beschikbaar kunnen zijn in andere apps.

Door de vernieuwing gaan bestandsbeheerders beter werken, is content van media-apps breder en gemakkelijker beschikbaar en kunnen gebruikers tevens gemakkelijker de inhoud van hun sd-kaart naar een ander toestel verplaatsen. Daar zullen velen blij mee zijn, want de veranderingen die KitKat voor de sd-kaart met zich meebracht leverden Google veel kritiek op.

Laatste Lollipop-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu