De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Lollipop verslaat KitKat in Android-distributiecijfers van februari

Erwin Vogelaar
8 maart 2016, 20:30
1 min leestijd
Lollipop verslaat KitKat in Android-distributiecijfers van februari

Het zat er aan te komen: Lollipop heeft KitKat overgenomen als meest geïnstalleerde versie van Android. Marshmallow staat nu op 2,3 procent van alle toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Lollipop verslaat KitKat

Android Lollipop staat nu voor het eerst op meer toestellen geïnstalleerd dan Android 4.4 (KitKat). Dit blijkt uit de nieuwste door Google uitgegeven Android-distributiecijfers. Een maand geleden stond Lollipop nog op 34,1 procent van de toestellen, terwijl het nu op 36,1 procent van de toestellen geïnstalleerd staat. KitKat is ondertussen gezakt van 35,5 procent naar 34,3 procent van de toestellen.

lollipop verslaat kitkat

Android 6.0 Marshmallow stijgt inmiddels ook lekker door. Hoewel het qua aantallen nog lang niet op kan tegen de oudere versies van het besturingssysteem, is Marshmallow de afgelopen maand toch een hele procent gestegen. Een maand geleden stond Marshmallow namelijk nog op maar 1,2 procent van de toestellen geïnstalleerd, maar nu al op 2,3 procent. Bijna een verdubbeling dus.

De oudere versies van Android dalen verder in gebruik. Zo is Android Jelly Bean gedaald van 24,7 procent naar 22,3 procent. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is gedaald van 2,5 procent naar 2,3 procent. Android 2.3 Gingerbread zakt licht van 2,7 procent naar 2,6 procent. Android 2.2 Froyo blijft op een magere 0,1 procent hangen.

Android N

Het zal niet lang meer duren tot we meer informatie krijgen over alweer de volgende versie van Android. Hoewel we de officiële naam van Android N nog niet kennen, zullen we tijdens Google I/O komende mei meer te horen krijgen over de nieuwe functies. Naast het verdwijnen van de app-drawer zal de update ongetwijfeld ook nieuwe mogelijkheden brengen.

Het laatste nieuws over Android 5.0

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu