Lookout vindt nieuwe Trojan voor Android

Redactie
30 december 2010, 19:39
1 min leestijd
Lookout vindt nieuwe Trojan voor Android

Het mobiele beveiligingsbedrijf Lookout heeft een nieuwe Trojan gevonden voor Android. Niet iets om blij mee te zijn, eerder getreurd. Het is een soort virus dat ook nog eens persoonlijke informatie van toestellen afhaalt.

Op de achtergrond

Van de Trojan, genaamd Geinimi, merk je niks. Wanneer je een besmette applicatie opent gaat Geinimi op de achtergrond draaien en geeft persoonlijke dingen door aan een server. Denk bij persoonlijke dingen aan je locatie, serienummer van je telefoon en al je geïnstalleerde applicaties. Ook kan hij een telefoon een app laten deïnstalleren of juist laten installeren. Een hele hoop dus.

China

Lees verder na de advertentie.

Geinimi komt oorspronkelijk uit China, daar is hij voor het eerst opgedoken bij een alternatieve app store (waarschijnlijk illegaal).  Onder andere Monkey Jump 2, Sex Positions, President vs. Aliens, City Defense and Baseball Superstars 2010 zijn geïnfecteerd met het virus, de illegale versies dan. Volgens Lookout zijn de legale versies in de market vrij van een virus.
Het advies dat Lookout meegeeft is om op te passen en niet zomaar wat te installeren, blijf dus gewoon bij de legale apps uit de Android Market. Lookout heeft de betaalde en de gratis beveiligingssoftware voor Android geüpdate.

Via: Lookout

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu