De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Luister naar het internet met de VoKnow Android-app

Wouter Nijsen
5 mei 2011, 16:14
2 min leestijd
Luister naar het internet met de VoKnow Android-app
VoKnow_iPhone

Nieuws en RSS-apps voor Android zijn in ruime mate vertegenwoordigd in de Android Market, maar zo af en toe is er een nieuwe app die interressant is omdat het concept duidelijk anders is dan dat van de concurrentie. VoKnow is zo’n nieuwsapp voor je Android-telefoon of -tablet. VoKnow is een reader-app voor Android en iOS waarmee je het nieuws niet zelf kunt lezen maar die het nieuws aan je voorleest. Door de voorleesfunctie kan VoKnow vooral van pas komen in bijvoorbeeld de auto of op de fiets. Je kunt je aandacht bij het verkeer houden, terwijl je toch het laatste wereld-, sport-, of technieuws kunt volgen.

Om van de diensten van VoKnow gebruik te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken. Dit kan zowel op de VoKnow website als via de Android-app. Vervolgens kun je een keuze maken uit de aangeboden nieuws-feeds die zijn onderverdeeld in de categorieën Twitter, News, Sports, Business, Technology, Science, Travel, Lifestyle, Food & Wine, Local en Weather. Binnen elke categorie vind je een aantal van de bekende nieuwsbronnen zoals CNN, Engadget en Mashable. Gelet op het aanbod is het duidelijk dat VoKnow zich niet direct op Nederland richt. Helaas is de “Weather” categorie daardoor ook niet bijster interessant. Een aardige optie is overigens de mogelijkheid om je Twitterfeed in de lijst van nieuwsbronnen op te nemen zodat de app je Twitter-timeline voorleest.

Lees verder na de advertentie.

VoKnow_Android
VoKnow_Android_1

Wanneer je de app start opent deze met de playlist en start je het afspelen door een item te selecteren. De app zal vervolgens alle items in de volgorde van je playlist afspelen. Door te swipen kun je snel naar het volgende, of vorige, item doorspoelen. Handig wanneer een bepaald onderwerp toch niet zo boeiend is. De gebruikte mannelijke en vrouwelijke stem zijn duidelijk en klinken heel behoorlijk. Met VoKnow heb je altijd je persoonlijke nieuwszender bij de hand, al zou het toevoegen van meer internationale en Europese nieuwsbronnen een welkome aanvulling zijn op het huidige aanbod. Ook zou het prettig zijn wanneer je zelf een feed kunt toevoegen. Downloaden kan gratis in de Android Market. Meer info vind je op de VoKnow website.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu