Dit is de eerste Android-smartphone met een nachtkijker
Lars Paymans

Smartphonecamera`s worden steeds beter in het maken van foto`s in het donker, maar dat het altijd beter kan, bewijst de Lumigon T3. Dit toestel is de eerste smartphone met een ingebouwde nachtkijker.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lumigon T3 met ingebouwde nachtkijk-camera

Het Deense toestel is de opvolger van de Lumigon T2 en heeft als belangrijkste vernieuwing een volwaardige Night Vision-camera aan boord. Daarnaast heeft het toestel echter ook degelijke specs aan boord, op het tegenvallende display na. De Lumigon T3 heeft een nachtcamera met een capaciteit van 4 megapixels, een dubbele flitser helpt mee om ook foto`s te maken als je geen hand voor ogen ziet.

Lumigon T3

De voornaamste reden om geïnteresseerd te zijn in dit toestel is natuurlijk deze camera, maar de Lumigon T3 heeft ook nog wel wat andere kunstjes in huis. Zo is de behuizing gemaakt van roestvrij staal en wordt  het 4,8 inch-scherm van  1280 bij 720 pixels  beschermd door een laagje Gorilla Glass 4. Het toestel kan dus wel tegen een stootje en is daarnaast zowel stof- als waterbestendig. Op de achterkant is een vingerafdrukscanner aanwezig waarmee je de smartphone snel kunt ontgrendelen.

Het toestel heeft 3GB RAM en 128GB aan intern geheugen. De Lumigon T3 draait uit de doos op Android 6.0 Marshmallow. Naast de 4 megapixel nachtcamera is er ook een standaard 13 megapixelcamera aanwezig en een 5 megapixel frontcamera. De Lumigon T3 is voor 645 euro beschikbaar op de website van de fabrikant. Je hebt wat kleuren betreft de keuze uit een zwart, wit en oranje exemplaar, al komen de witte en oranje versie pas in de loop van deze maand beschikbaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.