De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

BlackBerry Priv krijgt maandelijkse beveiligingsupdates

Redactie
5 november 2015, 9:10
2 min leestijd
BlackBerry Priv krijgt maandelijkse beveiligingsupdates

Na het Stagefright-debacle in augustus en oktober dit jaar, hebben veel fabrikanten toegezegd maandelijkse beveiligingsupdates te gaan pushen. Ook BlackBerry, dat binnenkort met de Priv komt, gaat hierin mee.

Lees verder na de advertentie.

Gisteravond maakte BlackBerry meer informatie over hun beveiligingsplannen van de Priv bekend. De smartphone wordt binnen nu en drie  weken verwacht en wordt door BlackBerry vermarkt als de veiligste Android-smartphone  die er is. Het bedrijf vraagt in ruil hiervoor een forse prijs van 799 euro.

Priv beveiligingsupdates

BlackBerry Priv beveiligingsupdates

BlackBerry  heeft onder meer laten weten dat gebruikers van de BlackBerry Priv beveiligingsupdates maandelijks kunnen verwachten. Dit geldt echter alleen wanneer jij je telefoon via BlackBerry’s eigen online winkel koopt. De mensen die een BlackBerry Priv aanschaffen via een provider, moeten afwachten of deze akkoord gaat met de maandelijkse beveiligingspatch.

Verdere plannen van BlackBerry om de Priv zo veilig mogelijk te houden bevatten een zogenaamde ‘hotfix’. Wanneer hier sprake van is, is een kwetsbaarheid in het beveiligingssysteem zo gevaarlijk dat het bedrijf vindt dat het niet kan wachten op de maandelijkse update om dit op te lossen. BlackBerry stuurt dan een hotfix uit naar de beschadigde toestellen, die moet voorkomen dat kwaadwillenden misbruik van het lek kunnen maken.

BlackBerry Priv specs

De BlackBerry Priv beschikt onder meer over Android 5.1.1 Lollipop met BlackBerry’s eigen skin. Eén van de features die BlackBerry heeft toegevoegd om de telefoon te beveiligen is bijvoorbeeld SafeGuard. De smartphone heeft een groot 5,4 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels) met een pixeldichtheid van 540ppi. Het kenmerkende van de eerste Android-telefoon van BlackBerry is het fysieke, uitschuifbare toetsenbord. Verder heeft het toestel een Snapdragon 808-processor (1,8GHz), 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan uitbreidbaar intern geheugen. In Nederland en België verwachten we het toestel in week 48 (23 tot en met 29 november).

WinkelVanafprijs
Studentmobiel€799,-Bekijken
GSMwijzer€799,-Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu