Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo is Magic Leap met Google en Android verbonden

Erwin Vogelaar
24 april 2016, 15:33
3 min leestijd
Zo is Magic Leap met Google en Android verbonden

Magic Leap weet ons met elke video meer enthousiast te krijgen over de toekomst van augmented reality, maar wat hebben Google en Android er mee te maken?

Lees verder na de advertentie.

Magic Leap Android

De afgelopen week werden we verblijd met een nieuwe video van de techniek achter Magic Leap. In `A New Morning` krijgen we een beeld over hoe we in de toekomst zonder beeldscherm kunnen werken. E-mails en chatgesprekken lezen en beantwoorden we in de lucht. Dit gebeurt allemaal via augmented reality, waarbij virtuele elementen aan de werkelijkheid worden toegevoegd. Voor velen is virtual reality, waar we nu aan alle kanten mee bekogeld worden, maar een tussenstap naar deze AR-toekomst. Magic Leap maakt die toekomst nu al tastbaar.

Op dit moment lijkt Microsoft met de HoloLens voorop te staan als we het hebben over augmented reality voor consumenten. In de officiële video`s over hoe de HoloLens in de praktijk werkt, valt de technologie echter nog vies tegen. Er wordt maar een klein vierkant in het midden van het beeld gevuld met matig ogende virtuele elementen. Je zou hierdoor kunnen concluderen dat de huidige technologie gewoonweg nog niet klaar is voor echte augmented reality. Magic Leap bewijst echter dat het wel kan.

Tenminste, Magic Leap heeft de technologie in handen zonder een daadwerkelijk product te tonen. In die zin loopt Microsoft nu voor, omdat de fysieke bril al naar ontwikkelaars wordt gestuurd. Volgens Wired heeft Magic Leap ook een werkende bril, maar daar hebben we nog geen details over. Wellicht weet het bedrijf zelf ook nog niet exact hoe het product voor consumenten er uit gaat zien, maar het ideaal is natuurlijk een normaal ogende bril en niet een lompe headset als de HoloLens. Dit ideaal heeft Magic Leap ook voor ogen, want de chip die gebruikt wordt lijkt op een reguliere lens uit een normale bril.

Google

Magic Leap heeft in ieder geval Google enthousiast weten te maken. Het geheimzinnige bedrijf haalt verbijsterende bedragen op in verschillende financieringsrondes. Afgelopen februari heeft Magic Leap bijvoorbeeld weer 793,5 miljoen dollar binnen geharkt. Een deel van het opgehaalde geld komt van Google. Nu financiert Google wel vaker bedrijven, maar de interesse gaat verder dan dat. Google-seo Sundar Pichai zit namelijk in het bestuur van Magic Leap.

Magic Leap Android

Dat Google en Magic Leap bij elkaar horen blijkt ook uit de video die je hierboven kunt bekijken. De icoontjes in beeld komen namelijk wel erg bekend voor. We zien Hangouts, Gmail en YouTube duidelijk terug. Het enige icoontje dat niet uit de stal van Google komt, is Snapchat. Dit betekent niet meteen dat Google werkt aan software voor Magic Leap, maar het geeft wel duidelijk aan dat de twee een connectie hebben.

Android

Magic Leap heeft het in zich om gigantisch te worden en Google is er vroeg bij. Eerder deze maand bleek uit bronnen van The Information dat Google augmented reality als einddoel ziet en virtual reality als tussenstap. Dat het bedrijf daarom dicht bij Magic Leap blijft, is logisch. Mocht Magic Leap met smartphones gaan werken, zal het daarom Android als platform gebruiken. Dat het bedrijf in 2014 al vacatures heeft geplaatst die specifiek vroegen om onder andere een ‘Android developer’ en ‘Android core software engineer’, maakt dat extra waarschijnlijk.

Magic Leap Android

Deze samenwerking kan bijzondere vormen aannemen. Het is jammer dat we nooit meer een Google Glass kunnen kopen, maar als we daar Magic Leap voor in plaats krijgen is dat helemaal prima. Stel je voor dat je Android-apps kunt laten zweven, waar je ook bent. Dat je een game op een groot scherm speelt in de trein, je e-mail, tweets en chatberichten altijd boven je bureau laat zweven en je dit allemaal kunt doen met een normaal ogende bril. Magic Leap is voor Android-gebruikers absoluut een bedrijf om in de gaten te houden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu