De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ging Google malafide advertenties te lijf in 2015

Redactie
21 januari 2016, 16:15
2 min leestijd
Zo ging Google malafide advertenties te lijf in 2015

Internetadvertenties zijn een miljoenenbusiness. Google houdt streng toezicht op welke het wel en niet toestaat. Toch zijn er vele malafide advertenties te spotten. Dit deed Google ertegen in 2015.

Lees verder na de advertentie.

Malafide advertenties

In principe is er niets mis met advertenties in webpagina’s, maar er zijn er bij die ronduit malafide zijn. Zo zijn er  advertenties die malware bevatten, de oorspronkelijke content verbergen of die diensten of goederen promoten die niet bestaan. Google is niet blij met dergelijke advertenties en hanteert daarom strikte voorwaarden. Ze hebben zelfs een team van meer dan 1000 medewerkers die dagelijks malafide advertenties te lijf gaan met behulp van een speciaal ontworpen algoritme. In 2016 wil Google zijn reglement nog strikter maken en internetgebruikers beter beschermen tegen malware.

malafide advertenties google

In 2015 heeft Googles team meer dan 780 miljoen advertenties verwijderd, omdat ze de voorwaarden van het bedrijf schonden. Bijvoorbeeld omdat ze onrealistisch gewichtsverlies beloofden of phishing-content bevatten. Zo verwijderde Google meer dan 10.000 websites omdat ze namaakgoederen verkochten, werden 12,5 miljoen farmaceutische advertenties geblokkeerd omdat ze misleidend of ongeautoriseerd waren, haalde  Google 30.000 sites uit de lucht op die gewichtsverlies-scams promootten en werden 7.000 sites betrapt op phishing-activiteiten. En dat is slechts  het topje van de ijsberg.

Google introduceerde in 2015 ook meer mogelijkheden voor websitebezoekers om zelf te bepalen wat ze willen zien. Zo kun je nu gemakkelijker aan Google doorgeven wanneer je een advertentie verdacht vindt of wanneer deze content blokkeert. Ook kun je sinds 2015 je ‘Advertentie-instellingen’ aanpassen. Hier kun je aangeven wat jouw interesses zijn, zodat wanneer je toch advertenties te zien krijgt deze passen bij  jouw voorkeuren.

Adblockers

Een andere mogelijkheid is het instellen van een adblocker. Adblockers  kunnen ontzettend handig zijn bij het ontlopen van malafide advertenties of irritante trackers, maar ontnemen ook serieuze internetondernemers een stukje inkomen. Gun jij een website zoals Android Planet zijn voortbestaan, dan is het raadzaam om  advertenties op deze pagina’s toe te staan. De meeste adblockers bieden de mogelijkheid om dit in te stellen.

Android en Adblockers: dit zijn de mogelijkheden

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu