Nintendo brengt Mario Kart Tour naar Android-smartphones
Lars Paymans

Na Mario, Fire Emblem en Animal Crossing zet Nintendo zijn smartphone-aanbod in de volgende versnelling: Mario Kart racet dit (fiscale) jaar nog naar Android-smartphones.

Mario Kart Tour komt naar Android

Via Twitter maakt Nintendo bekend dat Mario Kart het volgende spel is dat van de spelcomputer naar de smartphone en tablet wordt overgezet. De game gaat Mario Kart Tour heten en moet voor het einde van het fiscale jaar 2018 verschijnen, wat loopt tot maart 2019. Dat betekent dat de game binnen nu en een jaar in de Play Store te vinden is.

De Mario Kart-serie is al jaren één van de populairste en meest succesvolle Nintendo-gameseries. In het spel kruipen bekende Mario-personages achter het stuur, om elkaar vervolgens met bananen en schildpadschilden te bestoken tot ze de finish bereiken.


Het ligt dan ook voor de hand dat Mario Kart Tour een modus krijgt om met andere spelers samen te spelen, al zou dit de eerste keer zijn dat Nintendo deze directe soort van multiplayer naar Android brengt. Voorgaande games als Animal Crossing en Super Mario Run hadden ook mogelijkheden om met anderen te spelen, maar liet spelers het nooit live direct tegen elkaar opnemen.

Nintendo’s vijfde smartphone-game

Mario Kart Tour is de vijfde Nintendo-game die naar smartphones komt. Na Miitomo en Super Mario Run volgden Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp. Volgens eerdere geruchten zou de spellenmaker ook aan een mobiele versie van de populaire The Legend of Zelda-reeks werken. Hier is echter niks concreets over bekend.

Zodra we meer weten over Mario Kart Tour lees je het uiteraard op Android Planet. Download onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.