Mario Kart Tour vanaf 25 september gratis beschikbaar voor Android-smartphones
Wouter Nijsen

Nintendo heeft bekendgemaakt wanneer zijn nieuwe Android-game, Mario Kart Tour, te downloaden is. Vanaf 25 september kun je met Mario, Luigi en Peach op je smartphone racen.

Mario Kart Tour release op 25 september

Nintendo kondigde Mario Kart Tour al eerder aan, maar het was niet bekend wanneer de game zou verschijnen. Daar komt nu verandering in: vanaf 25 september is het spel te downloaden in de Google Play Store. De spelmaker heeft bovendien een trailer uitgebracht, waarin je een goed beeld krijgt van wat Mario Kart Tour te bieden heeft.

Mario Kart Tour is een gratis game, maar bevat wel in-app aankopen om extra items te verkrijgen. Je speelt de game door je smartphone verticaal te houden. Ook kun je de game met één hand bedienen. Gas geven gebeurt automatisch, het enige wat jij doet is springen, sturen, de bocht doordriften en voorwerpen oppakken. Dat doe je op het scherm te tikken en vegen. Het spel werkt op alle recente Android-smartphones en -tablets.

Mario Kart Tour is de derde Mario-game die Nintendo voor voor Android uitbrengt. Het bedrijf kwam in 2016 met Super Mario Run en bracht eerder dit jaar Dr. Mario World uit. In Mario Run ren je als de besnorde loodgieter rond door verschillende levels, terwijl Dr. Mario World een puzzelgame is. Daarnaast heeft het bedrijf mobiele games van Animal Crossing, Fire Emblem en meer.

Het is nog onbekend of je Mario Kart Tour alleen met het touchscreen kunt spelen, of dat ook controllers ondersteund worden. Hoewel de game pas volgende maand verschijnt, kun je hem nu al pre-orderen in de Play Store. Druk op onderstaande link, en dan krijg je automatisch een notificatie zodra de game op 25 september beschikbaar is.

Download Mario Kart Tour in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.