De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Pas op voor nepversies van Super Mario Run op Android

Erwin Vogelaar
16 december 2016, 20:22
2 min leestijd
Pas op voor nepversies van Super Mario Run op Android

Gisteren is Super Mario Run uitgekomen voor iOS, maar Super Mario Run Android laat nog even op zich wachten. Veel nep-apps spelen nu echter in op de hype, door Android-gebruikers te lokken. Trap daar niet in!

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run Android

Gisteren is de eerste echte Nintendo-smartphonegame verschenen voor iOS. Op de apparaten van Apple is de game inmiddels al 2,85 miljoen keer gedownload. Op Android moeten we echter nog even geduld hebben tot we met de vrolijke loodgieter kunnen rondspringen. Super Mario Run zal namelijk pas in 2017 de Play Store in rennen. Mensen die dit niet weten kijken toch in de Play Store of de app al te vinden is. Of ze volgen instructies van bepaalde websites die verwijzen naar een apk-bestand waarmee de game op een Android-toestel geïnstalleerd zou kunnen worden. Trap hier niet in, want dit kan gevaarlijk zijn.

mario run android

Zeker die losse apk-bestanden kunnen veel schade doen. Je kunt namelijk zomaar volledige toegang geven over je smartphone bij het installeren van een apk-bestand waarvan je de bron niet kent. Ook de apps in de Play Store met namen als Super Mario Run Jumper en Super Plumber Run hebben enkel kwade zin. Het enige dat je kunt doen is wachten op de officiële release van de game, want Super Mario Run voor Android bestaat echt nog niet.

Op iOS kan de game nu rekenen op veel kritiek. Deels omdat speler de game gratis kunnen downloaden, maar dan enkel een demo krijgen. Om de volledige game te kunnen spelen moet er 9,99 euro neergelegd worden. Tevens zijn mensen in de war door de stijl van de game. In deze runner rent Mario vanzelf en hij kan tevens zelf over obstakels klimmen en een sprongetje over een Goomba maken. De kunst zit echter in het meester maken van de levels, terwijl deze uit verschillende steeds moeilijker wordende versies bestaan.

Bron: CNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu